Hallands Nyheter

Säsongen kan vara över innan nya ismaskinen är på plats

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Nu har ett gäng konsulter varit uppe på Sjöaremoss­en och kikat på garaget där ventilatio­nen måste fixas till. Det återstår dock att se när ismaskinen verkligen är på plats.

Hallands Nyheter har tidigare skrivit om ismaskinen som Varbergs kommun köpte in för 1,5 miljoner. Den som under vintern bara stått i Varbergs ishall istället för att göra nytta på Sjöaremoss­en, på grund av att ventilatio­nen i garaget för maskinen inte varit duglig utan att det bildats vätgas.

– Jag tycker att det är bedrövligt! Här köper man en dyr maskin så kan man inte använda den. Man blir ledsen, sa Göran Karlsson, ordförande­n i Sunvära SK, i januari.

Nu är vi inne i februari. Sunvära SK upplever att det går sakta. På Sjöaremoss­en har man inte sett skymten av den nya maskinen.

– Vid två tillfällen har det varit tio man däruppe. Konsulter, tjänstemän och entreprenö­rer, men det händer ingenting, säger Göran Karlsson.

Ansvaret ligger hos serviceför­valtningen att åtgärda ventilatio­nen. Man tar ett steg i taget.

– Vi har fått underlag från konsultern­a, men det fanns vissa saker som vi behövde kompletter­a. Efter det går vi vidare med beställnin­g till entreprenö­r, säger Andreas Johansson, enhetschef med fastighets­drift som inriktning.

Det handlar även om tajmning hos företagen som ska utföra arbetet.

– Vi måste stämma av med entreprenö­r när de kan göra det, men vi har underlaget hur de ska bygga och hur det ska styras. Det tog lite längre tid med underlaget, men det viktiga för vår del är att det blir bra nu, säger Johansson.

Någon tidsram vill inte Andreas Johansson gå in på.

– Det bygger alltid på resurser. Har entreprenö­ren bra resurser kan de gå in och göra det direkt.

Göran Karlsson tror inte förrän han ser det.

– Det är skrattreta­nde. Jag hade en kille här i veckan som jobbar mycket med ventilatio­n och bland annat bygger på nya Håstenssko­lan. När vi satt och fika kom det här på tal och då sa han: ”Åh herregud, det där hade vi fixat på en dag”.

Frillesås BK ska snart spela åttondelsf­inal i Sm-slutspelet för första gången någonsin. Sunvära SK:S ordförande tror att isen då fortfarand­e kommer spolas av gamla maskiner.

– Jag tror inte vi får se den nya ismaskinen här innan säsongsslu­t, säger Göran Karlsson.

 ?? BILD: MATTIAS NILSSON ?? Ismaskinen­s debut på Sjöaremoss­en får vänta.
BILD: MATTIAS NILSSON Ismaskinen­s debut på Sjöaremoss­en får vänta.
 ?? ?? Göran Karlsson tror inte den nya ismaskinen kommer på plats innan säsongen är över.
Göran Karlsson tror inte den nya ismaskinen kommer på plats innan säsongen är över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden