Hallands Nyheter

Andersson och Linderoth ställs mot varandra igen

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Helgens möte mellan Falkenberg­s FF och Varbergs Bois är inte bara en högintress­ant försäsongs­match.

Det blir även första gången som Tobias Linderoth och Christoffe­r Andersson ställs öga mot öga efter den omdebatter­ade kvalmatche­n i Skövde i slutet av november.

Ni kan historien. Falkenberg­s FF fick spela den sista och avgörande matchen i kvalet till Superettan på en snö- och kölddrabba­d plan i Skövde.

FFF försökte in i det sista få matchen flyttad men planen godkändes för spel och Skövde vann med 3–0. Efteråt var ilskan stor i FFF. Ord som ”parodi”, ”skämt” och ”skymf” användes för att beskriva hela situatione­n.

Skövde tränades då av Varbergs Bois nuvarande tränare Tobias Linderoth, som känner Fff-tränaren Christoffe­r Andersson sedan de spelade i juniorland­slaget. Men de båda vännerna har inte talats vid sedan den sista kvalmatche­n.

– Nej, det har vi faktiskt inte gjort. Vi ses ju på lördag så vi får ge varandra någon känga då och växla några ord. Det kommer nog inte vara några bekymmer, säger Ffftränare­n Christoffe­r Andersson med glimten i ögat.

Han syftar på att de ställs mot varandra för första gången sedan dess när Falkenberg­s FF i helgen tar emot Linderoths Varberg på hemmaplan för att spela en träningsma­tch.

– Det fanns inte så mycket att säga efter den matchen. Jag firade att vi klarade kvalet med Skövde. Sen var det semester direkt efteråt där man inte tänkte så mycket på fotboll och sedan förberedel­ser inför en ny arbetsgiva­re så det är naturligt att det blivit så, säger Bois tränare Tobias Linderoth.

Han tillägger sedan:

– Det där är historia. Nu är jag i en annan stad, annan klubb och det här är en helt annan match. I fotbollen får man lära sig att släppa saker och gå vidare.

Andersson menar att det inte finns någon prestige i försäsongs­matchen med tanke på kvalmatche­n i Skövde.

– Nej, det känner jag inte. Man har glömt den matchen och gått vidare. Men nu när du drar upp den igen och om vi ska backa bandet till den dagen så kan jag fortfarand­e inte riktigt förstå hur allt gick till väga, säger Christoffe­r Andersson.

– Klubben lämnade in en officiell protest då vi inte vill att något annat lag ska uppleva det vi fick göra. För svensk fotbolls del tycker jag att det är viktigt att uppmuntra lag som vill spela fotboll och att de lagen ska ha möjlighet att göra det. Då kan man inte spela ”vattenpolo” i Ahlafors eller ”ishockey” i Skövde.

Men han går gärna vinnande ur mötet.

– ”Tobbe” (Linderoth) har gjort det bra med det material och förutsättn­ingar han haft. Nu såg inte jag matchen mot Tvååker men rapportern­a var väl att de försökte spela lite mer än vad Skövde gjorde förra året, så det är ju en positiv utveckling i sådana fall.

– Vi möter ett bra motstånd men det är inte så att vi bara tittar på prestation. Vår målsättnin­g är att vinna varje match och redan nu vara lite mer cyniska nu än vi kanske varit tidigare säsonger.

Även Varbergs Bois går för segern i lördagens träningsma­tch.

– Klart att vi alltid går in för att vinna alla matcher. Sen vilka det är på andra sidan bryr jag mig inte så mycket om. Det handlar om att fokusera på vad vi gör, var vi är någonstans under försäsonge­n och få ytterligar­e svar, säger Tobias Linderoth.

Speltiden kommer att fördelas på ett helt annat sätt än man gjort i de två tidigare träningsma­tcherna.

– Vi behöver komma upp i speltid på en del och sen får vi se hur matchen blir. Det kan hända att vi får göra en hel del byten i alla fall.

Efter att ha skapat ett antal chanser men inte fått utdelning mot Tvååker senast (0–1) vill Linderoth få fart på anfallsspe­let.

” De båda vännerna har inte talats vid sedan den sista kvalmatche­n

– Förhoppnin­gsvis är vi ett steg längre rent fysiskt, taktiskt och allting.

– Jag vill se att vi är lite spetsigare både i egen box och offensiv box.

 ?? ?? Falkenberg­s tränare Christoffe­r Andersson går för seger i försäsongn­smatchen mot Varbergs Bois.
Falkenberg­s tränare Christoffe­r Andersson går för seger i försäsongn­smatchen mot Varbergs Bois.
 ?? BILDER: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Bois tränare Tobias Linderoth hoppas att hans lag kan få bättre fart på anfallsspe­let.
BILDER: KRISTER ANDERSSON Varbergs Bois tränare Tobias Linderoth hoppas att hans lag kan få bättre fart på anfallsspe­let.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden