Hallands Nyheter

Storfavori­ten Liamoo hämtar styrka i elden och halssmycke­t

- Johan Lindqvist johan.lindqvist@gp.se

Göteborgar­en Liamoo och hans eldiga nummer är överlägsen förhandsfa­vorit inför Melodifest­ivalen i Scandinavi­um på lördagen.

– Det är en skön känsla att det brinner så mycket på scenen, säger han.

Efter repetition­erna på torsdagen hamnade en hel del fokus på hur mycket det eldades på scenen under Liamoos nummer ”Dragon”. Var det verkligen säkert för personal och publik?

SVT försäkrar att allt är under kontroll. Själv stortrivs Liamoo bland lågorna. Det är rena rama Rammstein-infernot däruppe.

– Eller hur! Jag saknar bara en sådan där ryggsäck med eldkastare som han sångaren i Rammstein har, skrattar Liamoo på fredagens pressträff.

– Det är verkligen en adrenalink­ick med elden och det blir väldigt varmt däruppe. Jag tycker om känslan och började skratta mitt i alltihop. Det är skönt.

En del av numret är att det brinner en liten eld i Liamoos ena hand. En av scenarbeta­rna smetar på ett speciellt medel för specialeff­ekten men enligt artisten är det ingen smärta inblandad.

– Det gör inte alls ont när det brinner i handen. Det är helt safe.

Till skillnad från tidigare år i Melodifest­ivalen är Liamoo helt ensam på scenen och det krävs en hel del sinnesnärv­aro för att prestera sångmässig­t i den speciella miljön.

– Jag känner mig stark och stabil som person, det har hänt mycket det senaste året och jag har hittat mig själv på ett annat sätt än tidigare, säger han.

Med hjälp av sångpedago­gen och Idol-profilen Kishti Tomita har Liamoo dessutom jobbat bort de besvär han haft tidigare.

– Hela den här grejen med draken kommer från att jag brukade vara väldigt nervös när jag kom upp på scen och därför harklade mig hela tiden. Det där utvecklade sig till jobbiga kväljninga­r och då gick jag till Kishti för att få hjälp.

– Hon skojade om att det lät som en bebisdrake som försökte rapa upp sin första eld så där började idén om draken. Sedan är ju draken asiatisk och jag har asiatiskt påbrå från min morfar. Så det är många olika delar.

Numera är Liamoo alltså en stor och stark, men snäll, drake. Redo att ta i från tårna mitt bland elden på scenen. Skulle nerverna ändå börja

” Hon skojade om att det lät som en bebisdrake som försökte rapa upp sin första eld

skaka finns det speciella halssmycke­t att hålla fast i för extra kraft.

– Det är från Avi & Lena på Fredsgatan i Göteborg. Jag gillar att bära det som en trygghet.

Just halsbandet kommer inte synas i numret på lördag kväll. Däremot andra handgjorda armband, ringar och örhängen i silver.

 ?? ?? ”Det är en trygghet att ha smycket runt halsen”, säger Liamoo under fredagens pressträff i Scandinavi­um. Göteborgar­en är stor förhandsfa­vorit inför lördagens deltävling och trivs bra i all eld på scenen.
”Det är en trygghet att ha smycket runt halsen”, säger Liamoo under fredagens pressträff i Scandinavi­um. Göteborgar­en är stor förhandsfa­vorit inför lördagens deltävling och trivs bra i all eld på scenen.
 ?? BILDER: BJÖRN LARSSON ROSVALL ??
BILDER: BJÖRN LARSSON ROSVALL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden