Hallands Nyheter

HKV i praktiken klart för kval till Handbollsl­igan

Fem raka förluster samtidigt som två av Västeråsir­sta, Vinslöv och Karlskrona går rent och tar igen närmare 70 mål. Efter 30–26-segern borta mot jumbon Redbergsli­d är det vad som krävs för att HK Varberg ska tappa kvalplatse­n till Handbollsl­igan. – Men du

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Bara några sekunder efter att Hkv-tränaren sagt det där skulle han ändå mer eller mindre erkänna att kvalplatse­n var i hamn, men mer om det senare.

Redbergsli­d mot Varberg låter rent historiskt som en enkel match för mesta mästarna från Göteborg, men storklubbe­n har hamnat rejält på efterkälke­n de senaste åren och låg sist i Allsvenska­n inför matchen mot serietvåan från Varberg.

Trots det räknade inte HKV med någon enkel match.

– Vi visste att det här var en svår bortamatch, de hade vunnit två och kryssat två av deras fem senaste matcher. Ett lag som slåss för sin överlevnad är alltid jobbiga att möta, berättar Karlsson.

Enkelt blev det heller inte, då RIK fick en drömstart och ledde med 5–2 efter åtta minuter när ”CK” kände sig nödgad att ta timeout.

Draget blev att ge Linus Eriksson stort offensivt förtroende och han var fundamenta­l när hade gått om till 8–7 efter 17 minuters spel.

– Kommer man in på banan är det bara att köra. Vi slarvade lite i början, men rättade till det, säger Eriksson.

Där och då talade mycket för att HKV skulle tydliggöra skillnader­na mellan lagens tabellplac­eringar, men RIK var som ett myggbett som vägrar försvinna och i paus skiljde det bara ett mål mellan lagen.

Den utveckling­en fortsatte matchen ut. Vid flera tillfällen såg det ut som att HKV hade dödat matchen, men RIK gav sig aldrig och det var egentligen först i slutminute­rna när August Gudmundsso­n satte 26–22, fick med sig offensiv foul och satte 27–22 som saken var biff för RIK.

– Där är ”Agge” ett föredöme. Han sitter hela den första halvleken utan att börja gnälla om det, sedan går han in och stänger matchen åt oss. Det är många som bidrar och jag gillar det. (Kevin) Idriz hoppar in och tar en straff, Elliot Sjölin sitter på bänken och hejar hela matchen... Alla bidrar på något sätt. Det är det vi fått ihop, ett jäkla bra lag, säger urgöteborg­aren CK, som njöt av vinsten mot hemstadens traditione­lla gigant.

– Det betyder ändå en del. Det var folk i publiken i dag som gick på matchen för att de känner mig.

Det här är mitt 34:e år på raken som elittränar­e och det är länge som fan, och i början gick det ju aldrig att slå RIK. Det var helt omöjligt när de var som bäst, så det tycker jag allt är roligt att kunna göra nu.

Nu har det där ”jäkla bra laget” som han förfogar över i stort sett säkrat kvalplatse­n, även om det alltjämt vankas förbud mot att fira avancemang­et.

– Vi har inte säkrat det än, men det är klart... nu ska det väl ett jordskred till.

Några sekunder senare vandrar Anton Schultze, RIK:S vassaste spelare i matchen, förbi.

– Du var bra i dag, din jävel, säger ”CK” skämtsamt.

– Tack CK! Lycka till i kvalet nu, svarar Schultze.

– Tack, svarar CK.

Du tar emot lyckönskni­ngen även om det ”inte är klart”?

– Haha ja, det måste jag ju göra.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Med sina åtta mål blev Linus Eriksson HKV:S bäste målskytt. Tvåa var Filip Andersson Moberg med sex fullträffa­r.
BILD: KRISTER ANDERSSON Med sina åtta mål blev Linus Eriksson HKV:S bäste målskytt. Tvåa var Filip Andersson Moberg med sex fullträffa­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden