Hallands Nyheter

Bois var numret större än FFF i derbyt

Trots att det de senaste åren skiljt en del i divisionst­illhörighe­t mellan Falkenberg och Varberg har det nästan alltid blivit jämnt när lagen mött varandra. Lördagens överkörnin­g var ett undantag. – Vi matchar dem i 20 minuter, i resten av matchen är de

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Enligt termometer­n var det nollgradig­t på Kristinesl­ätts IP under lördagseft­ermiddagen, men ingen som tog sig dit kunde tro på den väderleksr­apporten. Publiken fick uppleva bitande kyla i vindarna, men enligt Christoffe­r Andersson var det inte bara åskådarna som led.

– Det kändes inte som att spelarna gillade kylan heller, för det såg verkligen inte bra ut, suckade han.

Nej, det här var verkligen inte

FFF:S derby. Efter en hyfsat pigg inledning tog Varbergs Bois över det mesta. Isak Bjerkebo och Oskar Sverrisson dominerade sin vänsterkan­t, och blev extra farliga när de samarbetad­e med den för dagen lysande Diego Montiel.

– Jag och Diego har hittat varandra direkt. Vi gillar att spela på samma sätt, säger Bjerkebo, som fick se sin lekkamrat dribbla sig fram till ett friläge.

Anton Andersson kom dock ut snabbt och räddade avslutet, och på returen kastade sig Gabriel Johansson fram och blockade Olle Edlunds avslut.

Azeez Temitope Yusuf prickade sedan ribban från en knapp meters avstånd och Isak Vidjeskog stolpen med en nick från något längre avstånd, och på något sätt överlevde FFF den första halvleken utan att ha släppt in något mål.

– Det var frustreran­de i första. Vi spelar bra och skapar mycket, men får inte in bollen. Spelmässig­t gör vi det väldigt bra, men man vill att avsluten ska vara bättre, säger Bois-tränaren Tobias Linderoth, som bytte ut storspelan­de Montiel i paus och fick se hemmalaget spela upp sig under den andra halvlekens inledning.

Paradoxalt nog var det då det lossnade för Bois. Godwin Aguda skulle nicka hem bollen till sin backlinje, men serverade i stället Isak Bjerkebo ett fritt läge från kanten. Inspelet orsakade kaos i FFF:S backlinje. Bollen gick fram och tillbaka mellan Anton Andersson, Yusuf och Nils Bertilsson innan den sistnämnde fick bollen i magen och inte hann stoppa den före mållinjen.

– Jag tänkte bara sätta in den och hoppas att någon var där. Sedan går den lite fram och tillbaka och studsar in i mål, det var mycket tur där.

Målet öppnade upp ytorna för Bois. Bjerkebo hann bränna ett rent

friläge, innan han, Sverrisson och Mads Borchers samarbetad­e till 2–0-målet. Den sistnämnde hade knappt varit inne i en minut när han petade in bollen i det bortre hörnet.

Det blev aldrig något mål för Bjerkebo själv, men han hade även en hel hand med i spelet när trean föll. Hans frispark från vänsterkan­ten tog nämligen i innerstolp­en och dansade längs mållinjen innan Joakim Lindner kunde stöta in bollen.

– Den var aldrig inne, det var Jockes mål. Jag borde dock ha gjort minst ett, men jag sparar väl det till cupen, säger han och syftar på nästa måndags tävlingspr­emiär borta mot IFK Luleå.

Tränare Linderoth var nöjd med cupgenrepe­t.

– Det känns som att vi är på rätt väg. Vi har byggt om lite och fått in en del nya spelare. Vi tar steg varje vecka både i spelet och även fysiskt. Det var viktigt för oss att få göra några mål och vinna en match också.

Christoffe­r Andersson var av förklarlig­a skäl inte lika nöjd.

– Jag tycker det var dåligt uppbyggnad­sspel bakifrån, vi fastnade alldeles för lätt i deras press och vi släpper in billiga mål. Jag hade velat se en bättre match från vår sida. Vi gjorde det hyfsat mot Öster, men i dag är vi för svaga, säger Andersson, vars lags främsta målchanser var två distanssko­tt av Godwin Aguda och Leonardo Farah Shahin.

– Det handlar om att oftare ta sig till offensivt straffområ­de. Det brukar vi vara skickliga på, men har vi som i dag svårt att ens ta oss från backlinjen till offensiv planhalva med kontroll får vi färre chanser att ta oss till straffområ­det. Vi fastnade med bollen alldeles för lätt från egen backlinje och kom inte förbi deras mittfält.

Andersson och FFF kan dock trösta sig med att Isak Bjerkebo var imponerad.

– De var bra. Jag tycker Falkenberg håller Superettan-nivå, så de kommer säkert gå upp.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Bois-spelarna firar ett av målen i derbyt mot FFF.
BILD: ROBERT BOMAN Bois-spelarna firar ett av målen i derbyt mot FFF.
 ?? ?? Olle Edlund gjorde sin andra match för Bois och fick stort beröm av Linderoth efteråt.
Olle Edlund gjorde sin andra match för Bois och fick stort beröm av Linderoth efteråt.
 ?? ?? Isak Bjerkebo låg bakom det mesta.
Isak Bjerkebo låg bakom det mesta.
 ?? ?? Tobias Linderoth var nöjd och belåten med sitt lags insats.
Tobias Linderoth var nöjd och belåten med sitt lags insats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden