Hallands Nyheter

Bertilsson ”frustrerad” över självmålet

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Nils Bertilsson gjorde sin första match från start för Falkenberg­s FF mot förra klubben Varbergs Bois. Efter timmens spel hade en stor dos otur när hans självmål låg bakom 0–1. – Det var ett frustreran­de sätt att släppa in ett mål på, säger han.

22-åringen slängde sig med prefixet ”super” tre gånger i samma mening när han stod i Falcon Alkoholfri Arenas katakomber efter sin debut från start i Fff-tröjan. Dessvärre för hans och FFF:S var det inte superposit­ivt menat.

– Vi förlorar med 0–3 så det känns inte superbra, det var ingen superprest­ation av oss och det är inte superkul just nu, förklarar vänsterbac­ken, som var missnöjd med lagets insats i träningsde­rbyt.

– Det finns sekvenser i matchen som vi gör bra, men vi tar lite för många dåliga, långsamma beslut som vi straffas för.

Ett avgörande ögonblick i matchen ägde rum efter timmens spel, då bollen studsade som en flipperkul­a i straffområ­det innan Bertilsson inte hann väja för den och retligt fick se bollen studsa in i eget mål.

– Jag ser inte riktigt om Tim (Stålheden) kommer hinna upp bollen eller inte. När han inte gjorde det vet jag inte om jag skjuter på deras spelare (Azeez Temitope Yusuf) eller om han skjuter den på mig. Sedan går den på Anton (Andersson) och studsar rakt ut på min mage och in. Det var en oturlig situation.

Bertilsson anslöt i vintras från Tvååker, men har även ett par säsonger i Varbergs Bois på meritlista­n.

– Men det var ändå inte så speciellt att möta dem. Det är bara

”Zacke” (Hampus Zackrisson), ”Jocke” (Joakim Lindner) och (Robin) Tranberg som är kvar sedan jag var där, förklarar Nils, som har kommit in i FFF på ett bra sätt.

– Tyvärr har jag varit lite småskadad, så det har varit en längre process för mig, men nu börjar det kännas superbra.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Nils Bertilsson i duell med Bois Olle Edlund.
BILD: ROBERT BOMAN Nils Bertilsson i duell med Bois Olle Edlund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden