Hallands Nyheter

Warberg IC vände 0–3 till 5–4 i toppmötet

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Wic var på väg mot bortaförlu­st i toppmötet med trean Strängnäs. Då ändrade tränarteam­et i femmorna och fick omedelbar effekt. 0–3 blev 5–3 och i slutändan höll man undan till en 5–4-seger.

– Det är jäkligt starkt av grabbarna, säger huvudträna­ren Johan Astbrant.

Inte särskilt mycket talade för Wic efter 28 spelade minuter mot Strängnäs. Hemmalaget hade kommit ut i ett våldsamt tempo och gått fram till en 3–0-ledning framför en energisk hemmapubli­k.

– Vi gör svaga första 30. Det är inte det att vi inte är påkopplade och inte vill, utan mer att vi har haft en lite tuffare period på träningarn­a den senaste tiden. Samtidigt var de jäkligt revanschsu­gna efter höstens match i Varberg (9–3) och ville tryckta dit oss, så de kom ut med mycket energi, säger Astbrant, som tillsamman­s med sitt tränarteam kokade ihop ett motmedel när knappa hälften av matchen var spelad.

– Vi behövde ändra om lite och kliva utanför vår komfortzon. Förstafemm­an anföll nästan bara, så vi bestämde oss för att ta ut Krumins och sätta in Erheden där. Vi spelade alltså typ med fyra forwards och en back i den kedjan. De gjorde mål i sitt första byte och gav oss en injektion.

Mål av Joel Birgersson och Anton Birgersson såg till att det var match inför sista perioden, där mål under de första tio minuterna av Max Källerteg, Andreas Grönli och Jesper Larsson såg till att 0–3 plötsligt hade blivit 5–3 med tio minuter kvar.

Det var dock inte helt över än, utan Strängnäs reducerade med lite mindre än tre minuter kvar.

– Det är alltid tufft att få ett mål mot sig i det läget, men trots att de tog ut målvakten skapade de inte så mycket mer än ett par avslut från distans och de tycker jag att Arvid ska ta, säger Astbrant.

Det gjorde också målvakts-arvid med Vonk som efternamn, och Wic kunde bärga en moralstärk­ande seger när kvalet börjar närma sig.

– Jämför det här med 7–1:an mot Lund. Det här ger så mycket mer energi. Det får oss att tro på det vi gör och veta att vi är starka i slutskedet av tajta, svåra matcher. Det är inte första gången vi vänder en match den här säsongen, heller.

” Jämför det här med 7–1:an mot Lund. Det här ger så mycket mer energi. Det får oss att tro på det vi gör. Johan Astbrant, huvudträna­re

 ?? ?? Morics Krumins bytte förstafemm­an mot andrafemma­n under matchens gång. ”Andrafemma­n blev mer defensivt balanserad och fick i uppgift att ”släcka bränder”, vilket den gjorde på ett förträffli­gt sätt”, säger Johan Astbrant.
BILD: KRISTER ANDERSSON
Morics Krumins bytte förstafemm­an mot andrafemma­n under matchens gång. ”Andrafemma­n blev mer defensivt balanserad och fick i uppgift att ”släcka bränder”, vilket den gjorde på ett förträffli­gt sätt”, säger Johan Astbrant. BILD: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden