Hallands Nyheter

Sur förlust när Wic mötte bottenkonk­urrent

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Warberg IC hade chansen att hänga av Kais Mora. Men man tog den inte på långa vägar. 2–0-ledningen förvandlad­es till en genomsur 2–3-förlust på bortaplan.

– Vi sätter oss i en bra situation men är för uddlösa när det ska avgöras, säger tränaren Andreas Burman.

När Vanessa Kerprtova drog en straff i överliggar­en och Mora också fick ett bortdömt ”köksvägen”-mål i andra perioden verkade vara en kväll i Idre Fjäll Arena där det skulle studsa Warbergs väg. Att Lisa Anderssons distanssko­tt letade sig in plus att Ida Hawerman bågade in 2–0 efter ett frislag gjorde att Warberg ”bara” skulle knyta igen den berömda säcken. Men det gick inte alls. Vanessa Keprtova tog revansch för sin bommade straff och överlistad­e Hanna Svensson med en låg rackare till skott och Kais hann även kvittera till 2–2 när Wilma Johansson fick oceaner av tid och yta framför Wics mål.

– Vi inleder bra den första perioden. I andra faller vi igenom och släpper in två mål. Vi jobbar inte ordentligt på egen planhalva. Kommunikat­ionen går trögt. Vi tror nästan att domaren ska göra något åt oss, säger Burman.

I slutet av andra perioden, bara tre sekunder innan vila, åkte kaptenen Stina Johansson på en utvisning. Förseelsen var otillåten trängning.

Bara 68 sekunder in på tredje perioden gjorde Elin Grundström 3-2 i numerärt överläget - det mål som också skulle visa sig bli matchavgör­ande.

Coach Burman ville inte låta någon skugga falla över domarna.

– Det är väl några situatione­r, till exempel när Mira Eliasson kommer igenom i första, och får ett slag, det blir ingenting. Men vad fan är det att gnälla på domaren när vi är alldeles för bleka och tafatta i egen zon? Det är där vi förlorar matchen.

Både Ida Hawerman och Hilma Ahlund hade bra lägen i slutet men Warberg stannade på två gjorda mål. Vid seger skulle det ha varit nio poäng ner till Kais Mora och ett rätt så stort kliv mot nytt kontrakt. Istället skiljer ”bara” tre poäng till Mora-gänget.

– Det är en match och ett motstånd där vi absolut ska ha tre poäng. Men på det sättet är de inga dåliga spelare och de har precis bytt tränare, vilket gett dem ny energi. De krigar som djur för sina poäng. Det ska de ha cred för – det är mer sättet som vi uppträder på, suckar Andreas Burman.

I defensiven var det inga monster som klev fram. Det var snälla flickor i stället.

– Ser man till helheten, Mora sätter lite hög press men det är inte så att vi inte får träff på det. När vi väl skapat oss yta och tagit oss fram, då vänder vi tillbaka. Vi får ingen nytta av det. Bara att bege sig hem och rannsaka sig själv för det här var inte godkänt på något sätt.

Andreas kokade av frustratio­n. Så även spelarna i laget. Den energin kan man faktiskt få användning för – om man lyckas kanalisera den på rätt sätt.

– Det här är bara vårt eget fel. Vi behöver ha med oss den här känslan för ingen vill känna det här igen. Det är fruktansvä­rt jobbigt och man är extremt arg.

” Det här är bara vårt eget fel. Vi behöver ha med oss den här känslan för ingen vill känna det här igen. Andreas Burman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden