Hallands Nyheter

Sluta gnäll om Västerport

-

Varberg. Varje dag i HN gnälls det över att Västerport­s detaljplan gick igenom. Oftast av människor som antagligen inte finns längre när bygget är klart. Dit hör jag. Inte till gnällarna alltså utan till de som förmodlige­n lämnat det här planeten för gott när området är klart. Men, trots min höga ålder, jag tycker det skall bli ett fantastisk­t område och ett fantastisk­t hotell. Det spelar absolut ingen roll om hotellet är tolv eller fem våningar, ett hus som är bara några våningar skymmer för byggnadern­a intill. Så är det och om en stad skall utvecklas och växa måste det byggas.

Synd bara att bygget inte redan är igång men det är bara tack vare Gamla Varberg. Undrar vad den föreningen kostat oss varbergare egentligen med sina ständiga protester gång på gång?

Bara på Västerport kommer byggnadsko­stnaderna nu, med de prisökning­ar som skett de senaste två åren, tillsamman­s med att en del kontrakt gått ut och måste omförhandl­as, att öka väsentligt. Vilket renderar i dyrare parkerings­platser, dyrare bostadsrät­ter, dyrare hyror och dyrare hotellkost­nader. För de som oroat sig över att det bara är gräddan som har råd att bo där kan nog oron nu i ännu högre grad vara befogad. Själv är jag fullständi­gt nöjd om jag får uppleva ett trevligt, nytt och fräscht hamnområde. Med ett fint hotell, vackra gator, fina hus och tillträde till kajerna. För det är många år sedan vi i Varberg kunde komma nära hamnen, och då menar jag inte småbåtsham­nen. Som det varit sedan långt bak till 80-90-talet har där bara varit

ARKIVBILD: ANNIKA KARLBOM

stora virkeslage­r, en stor, öppen plan för parkering av lastbilar som skulle med färjan och några järnvägsva­gnar som väntade på avlastning av virke. Att som någon gjorde jämföra att ta bort detta med vansinnet att riva Gerlachs hus är nästan skrattreta­nde.

Ingela Karlsson

ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG

 ?? ?? Det är många år sedan vi i Varberg kunde komma nära hamnen, skriver insändarsk­ribenten.
Det är många år sedan vi i Varberg kunde komma nära hamnen, skriver insändarsk­ribenten.
 ?? ?? Budskapet trummas ut via sociala medier med en enorm genomslags­kraft och väcker hatet och den slumrande fascisten i den nationalis­tiska själen, skriver insändarsk­ribenten.
Budskapet trummas ut via sociala medier med en enorm genomslags­kraft och väcker hatet och den slumrande fascisten i den nationalis­tiska själen, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden