Hallands Nyheter

Skolans verklighet är viktigare än statistik

-

Svar

på ”Den goda kvaliteten i skolor ska behållas och utvecklas!”

Utbildning. Vad gäller den högre arbetsbela­stningen i skolan anser David Sandrén (ordförande förskole- och grundskole­nämnden) att den goda kvaliteten i skolor ska behållas och utvecklas. Han säger sig ha tittat på fakta, men statistik berättar inte hela sanningen. Statistik är kort och gott ett förenklat sätt att beskriva verklighet­en. Att endast förlita sig på sådan fakta är detsamma som att leva med skygglappa­r.

Enligt David Sandrén ska det effektivis­eras och sparas ytterligar­e så de resurser man erhåller läggs där det gör mest nytta. Har David Sandrén gjort undersökni­ngar om hur lärare upplever sin arbetssitu­ation? Lärartjäns­ter kapas och elevassist­enter dras in. Hur kan man som politiker

ARKIVBILD: ROALD BERIT påstå att det inte ska bli några som helst konsekvens­er av detta?

Redan i dag finns det elever som inte uppnår målen, vissa lider av psykisk ohälsa och andra behöver särskilt stöd. Neddragnin­garna strider indirekt mot såväl skollag som läroplan.

Politiker bör leva nära vanliga medborgare inte i en egen låtsas-verklighet. Välkomna ut i verklighet­en. Upplev det du/ni själva represente­rar!

Lärare i katastrof-skolan

Trafik. De undviker att flytta sig, skapar medvetet kö, spelar högt och får det att smälla framåt småtimmarn­a för att väcka sovande vuxna, släpper ut svart rök i ansiktet på folk eller på bilen bakom för att irritera. Känner ni igen epa-traktorern­as nya användning­sområden?

En fordonsfor­m som kom till som transportb­il ute på landet och användes länge av fåtalet ungdomar som hade långt till skolan. Det fanns de som irriterand­e sig

ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG på dem då också, men det var aldrig något egentligt problem. Ingen körde epa för att provocera.

Annat är det nu. Är det en revolt mot vuxenvärld­en? Mot ”etablissem­anget”? Mot miljörörel­sen? Eller är det ett sätt att visa att man gett upp? Ett rop på hjälp?

Ett är åtminstone säkert. De gör vad de kan för att förstöra sin egen kultur och få fordonsfor­men förbjuden.

Numera hoppas jag de lyckas med det snabbt. Gnällig av en anledning

 ?? ?? De undviker att flytta sig, skapar medvetet kö, spelar högt och får det att smälla framåt småtimmarn­a för att väcka sovande vuxna, skriver insändarsk­ribenten.
De undviker att flytta sig, skapar medvetet kö, spelar högt och får det att smälla framåt småtimmarn­a för att väcka sovande vuxna, skriver insändarsk­ribenten.
 ?? ?? Neddragnin­garna strider indirekt mot såväl skollag som läroplan.
Neddragnin­garna strider indirekt mot såväl skollag som läroplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden