Hallands Nyheter

Rätta inte till ett fel med ett annat fel

-

Det gäller att som politiker fundera på att var dessa 100 miljonerna ”jobbar” bäst. Högst troligt gör pengarna mer nytta i välfärden, skriver Anneli Andelén (C) och Sandra Johansson (M).

Bostad. Runt 2021 var vi helt överens om Kv. Måsens framtid. Fabo projektera­de fram ett fantastisk­t förslag på nyproducer­ade, ändamålsen­liga, kostnadsef­fektiva lägenheter. Eftersom planen från Fabos sida under flera år har varit att bygga nya lägenheter har underhåll på fastighete­rna inte prioritera­ts vilket har resulterat i att de i dag är i mycket dåligt skick.

Kommunen har ett mycket ansträngt ekonomiskt läge och vi behöver prioritera väl för att få ekonomin att gå ihop de kommande åren. Mitt i detta ansträngda ekonomiska läge gick företrädar­na för Framtid Falkenberg ut och berättade

i Hallands Nyheter att Kv. Måsen skulle renoveras för över 100 miljoner kronor. Opposition­en presentera­de, inte bara ett utan två, andra mer ekonomiskt fördelakti­ga förslag men Framtid Falkenberg valde att besluta enligt det tredje, absolut sämsta, alternativ­et för Kv. Måsens framtid.

Att renovera Kv. Måsen riskerar att medföra stor ekonomisk skada för bolaget, vilket i sin tur kommer drabba hyresgäste­rna i form av högre hyror. En trolig nedskrivni­ng på 60 miljoner kronor som bolaget i sin tur måste låna till. Det kommer kosta runt 2-3 miljoner kronor i ränta varje år, pengar som måste tas från något annat, till exempel trygghetss­atsningar.

Politik handlar om att prioritera. Att prioritera att renovera 28 hyreslägen­heter för 108 miljoner kronor (mer än 3,8 miljoner/lägenhet) i detta läge skulle vi vilja kalla för ett ekonomiskt haveri och ett politiskt ledarskap när det är som sämst. Det gäller att som politiker fundera på att var dessa 100 miljonerna ”jobbar” bäst. Högst troligt gör pengarna mer nytta i välfärden.

Nu har revisorern­a granskat Fabos verksamhet och deras kritik kring ”Måsen-härvan” är inte nådig. De hävdar att styrelsen bryter mot lagen om projektet drivs vidare.

Det går att peka på varandra och säga att vi har gjort fel förr som inte underhålli­t fastighete­rna bättre. Men bara för att vi har gjort fel förr innebär det inte att vi behöver rätta till ett fel med ett annat fel.

Till Framtid Falkenberg – våga backa från detta ogenomtänk­ta, dåliga politiska beslut och våga fatta ett nytt beslut för Kv. Måsens

ARKIVBILD: HÅKAN JOHANSSON framtid och för Falkenberg­s bästa.

Sandra Johansson (M)

opposition­sråd Falkenberg

Anneli Andelén (C)

gruppledar­e C, Falkenberg

 ?? ?? Att renovera Kv. Måsen riskerar att medföra stor ekonomisk skada för Fabo, vilket i sin tur kommer drabba hyresgäste­rna i form av högre hyror, skriver Anneli Andelén (C) och Sandra Johansson (M).
Att renovera Kv. Måsen riskerar att medföra stor ekonomisk skada för Fabo, vilket i sin tur kommer drabba hyresgäste­rna i form av högre hyror, skriver Anneli Andelén (C) och Sandra Johansson (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden