Hallands Nyheter

Föraren som avled var hemmahöran­de i Halland

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: Kvinnan som omkom efter olyckan på E6 i helgen körde i fel färdriktni­ng. Hon var hemmahöran­de i Halland. Läget är allvarligt men stabilt för de två andra personerna som skadades i frontalkro­cken. Polisen utreder nu varför föraren kört i fel riktning.

I höjd med avfarten Morup/långås på E6 frontalkro­ckade två bilar vid 18.50-tiden i lördags. En kvinna i 50-årsåldern hemmahöran­de i Halland avled av skadorna. Ytterligar­e två personer, en i 75-årsåldern och en i 25-årsåldern skadades allvarligt i kollisione­n.

– Passagerar­en i bilen som färdades i fel riktning har varit på sjukhuset i Malmö men är nu tillbaka på lasarettet i Halmstad. Personen i andra bilen är allvarligt skadad men läget är ändå stabilt, säger Bengt Nilsson, utredare på trafiksekt­ion väst när det gäller dödsolycko­r i Halland.

Han vill inte gå in på vad det är för typ av skador de ådragit sig.

Det står klart att den avlidna kvinnan av någon anledning kört i fel färdriktni­ng. Polisens utredare försöker nu ta reda på varför.

– Vi måste ta reda på vad som hänt, även om det inte blir något rättsligt efterspel då hon är avliden. Men hur länge och varför hon kört i fel riktning kan jag inte säga just nu. Men vi jobbar på, säger Bengt Nilsson om olyckan som rubriceras som grov vårdslöshe­t i trafik. Hur ska ni ta reda på det?

– Vi kommer läsa polisens händelsera­pport. När rings det in att föraren kör i fel riktning och när sker olyckan. Vi tar även hjälp av och samarbetar med Trafikverk­ets utredare. Men det kommer ta några veckor, säger Bengt Nilsson.

Den andra bilen var hemmahöran­de i Göteborgso­mrådet.

 ?? BILD: HN ?? I lördags frontalkro­ckade två bilar på E6 i höjd med avfarten Morup/ Långås. En kvinna i 50-årsåldern avled efter olyckan.
BILD: HN I lördags frontalkro­ckade två bilar på E6 i höjd med avfarten Morup/ Långås. En kvinna i 50-årsåldern avled efter olyckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden