Hallands Nyheter

Niclas Eliasson nära att bli matchvinna­re i rivalmötet

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Niclas Eliasson var ytterst nära att bli derbyhjält­e för sitt AEK men laget snuvades på segern i slutminute­rna. Här är veckans proffskoll­en. Gustaf Nilsson Union Saint Gilloise – 28/10

Falkenberg­aren spelade hela seriematch­en mot Westerlo men fick lämna planen mållös. Union SG ledde med 2–1 men tappade segern på ett väldigt tungt sätt så Westerlos Nicolas Madsen kvitterade till 2–2 på straff med matchens sista spark. Nilssons lag är dock fortfarand­e på väg mot ligatiteln då man, efter 25 omgångar, leder Jupiler League med åtta poängs marginal ner till tabelltvåa­n Anderlecht.

Niclas Eliasson AEK – 33/4

Eliasson fortsätter att producera poäng i AEK. Nu senast blev han målskytt i derbyt mot ligaledare­n PAOK. Lagkamrate­n Levi García fick en djupledsbo­ll och löpte sig loss från motståndar­nas försvar på vänsterkan­ten innan han spelade in bollen i straffområ­det till Eliasson, som stod rätt placerad och kunde sätta dit bollen i öppet mål.

Eliasson såg länge ut att bli matchvinna­re men när en minut återstod av ordinarie tid kvitterade PAOK Tomasz Kedziora som fastställd­e slutresult­atet till 1–1.

En seger hade skickat AEK upp i serieledni­ng, men nu när det slutade oavgjort är det fortfarand­e PAOK som har ett försprång på två poäng.

Matchen var bland de sista att spelas inför tomma läktare efter det förbud som den grekiska regeringen för två månader sedan efter att en polis skadats i samband med ett läktarbråk under en volleyboll­match.

Det turkiska bottenlage­t Samsunspor har ryktats vara intressera­de av att värva Niclas Eliasson. Den flytten blir dock inte av då det turkiska övergångsf­önstret stängde i fredags.

Jesper Karlsson Bologna – 7/0

Trots att Bologna FC besegrade Lecce med hela 4–0 fick Jesper Karlsson, som är tillbaka i Bolognas matchtrupp efter sin långtidssk­ada, tillbringa hela matchen på bänken för tredje helgen i rad. Efter 23 omgångar har Bologna häng på Europaspel då man för närvarande ligger på femteplats i Serie A. Laget har tre poäng upp till Atalanta på fjärdeplat­sen.

John Björkengre­ns Randers, Johannes Selvéns och Rami Al Hajjs Odense samt Sara Nilsson FC Aarau har samtliga uppehåll i sitt ligaspel och har därför inte spelat några tävlingsma­tcher under veckan.

 ?? BILD: INTIME ?? Niclas Eliassons mål för AEK Aten såg länge ut att bli ett segermål, men i slutminute­n kvitterade serieledan­de PAOK och toppmötet i den grekiska ligan slutade 1–1.
BILD: INTIME Niclas Eliassons mål för AEK Aten såg länge ut att bli ett segermål, men i slutminute­n kvitterade serieledan­de PAOK och toppmötet i den grekiska ligan slutade 1–1.
 ?? BILD: MASSIMO PAOLONE ?? Jesper Karlsson, Bologna.
BILD: MASSIMO PAOLONE Jesper Karlsson, Bologna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden