Hallands Nyheter

Vad händer mer 2024?

- Suzanne Björklund livsstil@gp.se

Höga hastighete­r i Las Vegas

Staden som aldrig sover – bokstavlig­en! I dag betraktas Las Vegas som USA:S ledande nöjesmetro­pol och värd för betydande sportevene­mang. I helgen ägde Super Bowl-finalen i den amerikansk­a fotbollsli­gan rum, ett massivt liveoch tv-sänt evenemang. För formel 1-entusiaste­r är det Grand Prix som tar över stadens berömda gata, The Strip, mellan den 21–23 november. Rockbandet U2 har gjort stadens nya superarena Sphere till sitt hem och kan ses uppträda ända fram till den 2 mars. Andra artister som Adele, Bruno Mars och Rod Stewart gör framträdan­den regelbunde­t på olika scener runtom i staden.

Himlafenom­en att spana in

Den 8 april sker en total solförmörk­else över de södra delarna av USA och norra Mexiko, med en imponerand­e varaktighe­t på hela fyra minuter. Passa på att njuta av mat, musik och kultur med en äkta sydstatskä­nsla i San Antonio och Austin, Texas. Ett annat himmelskt spektakel sker runt luciatid när meteorregn­et Geminidern­a blir synligt bäst mitt i Saharaökne­n. On The Go Tours arrangerar en niodagars rundresa i Marocko speciellt för detta tillfälle.

Kamelmarkn­ad på indisk mark

I Pushkar, den heliga staden i indiska Rajasthan, förvandlas det vanliga lugnet till en färgstark marknad och folkfest den 9–16 november. Med musik och dans lockar evenemange­t 200 000 besökare när stamfolk från öknen samlas för att sälja och köpa kameler och delta i kamelracen. Detta autentiska skådespel attraherar turister från hela världen, och i höst leder den svenska fotografen Anette Åberg en fotoresa hit. Se mer på Aaberg.se.

 ?? FOTO: ANETTE ÅBERG ?? Varje år vallfärdar tiotusenta­ls kamelägare och många turister till den lilla ökenstaden Pushkar i indiska Rajasthan för att delta i den årliga kamelmarkn­aden som är en fest för ögat.
FOTO: ANETTE ÅBERG Varje år vallfärdar tiotusenta­ls kamelägare och många turister till den lilla ökenstaden Pushkar i indiska Rajasthan för att delta i den årliga kamelmarkn­aden som är en fest för ögat.
 ?? BILD: DAVID VIVES ?? I november kan man se några av världens bästa formel 1-förare trycka gasen i botten utmed paradgatan The Strip under Las Vegas Grand Prix.
BILD: DAVID VIVES I november kan man se några av världens bästa formel 1-förare trycka gasen i botten utmed paradgatan The Strip under Las Vegas Grand Prix.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden