Hallands Nyheter

Tävlingsin­riktad aktivitet tog hem priset när par testade dejter

Halland: Tokkär med en tom plånbok? Paret Cecilia och Magnus har dejtat loss i Falkenberg för att se vilken aktivitet som varit mest prisvärd och bäst lämpad för hångel inför dejternas högtid – alla hjärtans dag.

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se Malin Strandberg malin.strandberg@hn.se Bild: Håkan Johansson hakan.johansson@hn.se

Cecilia Leman och Magnus Hansson brukar ”uppmärksam­ma” alla hjärtans dag, utan att för den delen slå på någon stor trumma. – Vi lagar någon goare mat, säger Magnus.

– Och dricker lite vin, tillägger Cecilia och fortsätter:

– Vi brukar alltid göra någonting. Det är inte så ”oj då, vi glömde det”.

Vi får gå tillbaka till december 2016 för starten av deras historia. Paret fick kontakt via Tinder och träffades första gången över en fika på Espresso House i Falkenberg.

– Det första intrycket var att Magnus såg bra ut. Han var trevlig, inlyssnand­e och delade med sig av grejer. han kändes personlig, beskriver Cecilia.

– Väldigt social, glad, positiv. Jag är lite mer tillbakadr­agen, du tog initiative­t i samtalet, vilket jag kanske behöver, säger Magnus.

Dock skulle det dröja innan de sågs igen efter den första dejten.

– Dagen efter åkte jag till Nya Zeeland och skulle vara borta två månader.

Avståndet och den stora tidsskilln­aden var inget hinder för att hålla kontakten. Den fortsatte redan de första dagarna under Cecilias vistelse på andra sidan jordklotet.

– Några dagar tidigare hade jag blivit trampad av en häst och efter flygresan svullnade foten upp rejält.

Magnus är sjukgymnas­t så han hade lite sjukvårdsr­ådgivning. Sedan fortsatte vi att ha jättemycke­t kontakt. Vi skrev nästan varje dag.

När väl Cecilia var åter på svensk mark dröjde det en knapp vecka innan de sågs igen och de fortsatte dejtandet. Hon är uppvuxen i Halmstad men bodde och jobbade i Varberg, medan falkenberg­aren Magnus var bosatt i staden han växte upp i.

– Jag tänkte inte, ”åh gud ska vi vara ihop om sju år utan det är kul så länge det är kul, berättar Cecilia.

Ett drygt halvår efter deras första dejt blev de sambos i Magnus lägenhet. Utifrån det Cecilia och Magnus berättar får man säga att de varit duktiga på att dejta.

– Vi brukar göra många och billigare dejter, men ibland blir det någon övernattni­ng på hotell, säger Cecilia.

– Vi har försökt att hitta på olika grejer. Du gillar spa, säger Magnus.

– Paddla kanot, SUP, vandra i skogen, bowling, shuffleboa­rd och ganska mycket i Falkenberg, flikar Cecilia in.

Det råder viss osäkerhet om det var den andra eller tredje dejten, men ”redan” då blev det skidåkning i Hestra. En dejt som de minns tillbaka till, som resulterar i skratt.

– Vi skulle åka ankarsläpl­ift upp. Då är det ett litet barn som ska åka framför oss. Hon trillar. Vi står redo, då flyttar jag på mig, säger Cecilia.

– Men jag var inte beredd på det, säger Magnus.

– Då slutar det med att Magnus får åka med ett litet barn i knät upp för att hon var jätteliten. Han bara åker ifrån mig.

Om ni får välja helt fritt av de dejter ni haft, vilken är den mest prisvärda?

– Jag tycker att Lilla Napoli alltid är en väldigt prisvärd dejt, då det är så bra mat och billigt, säger Cecilia.

Duon har varit ett par i drygt sju år. Och i maj väntar paret sitt första barn.

– Det är klart man får välja andra alternativ än vad man gör nu. Då kanske det handlar om att få mer egentid och att det blir lägre tröskel för en dejt. Att bara hinna gå ut och äta, säger Magnus.

När paret ska recensera dejter i HN och är mitt uppe i en omgång shuffleboa­rd kommer det fram att Cecilia och Magnus gillar att tävla och att det lätt kan uppstå irritation.

– Det bästa är om vi tävlar i samma lag för annars kan det bli lite dålig stämning om jag förlorar för mycket. Minigolf är bra för då vinner jag oftast, säger Cecilia.

Hur står sig den här dejten om ni jämför shuffleboa­rd med de andra dejterna (promenad och fika) som ni varit på?

– Bra, för vi stod ganska nära varandra och det krävdes inte jättemycke­t fokus för att spela. Som första dejt passar det bra för man gör ändå någonting lite aktivt som tar bort stressen av att man måste prata och titta på varandra hela tiden, säger Magnus.

Något som inte är ett tävlingsmo­ment men ett gemensamt intresse för paret är att bada. Magnus och Cecilia har nämligen som tradition att unna sig en härlig spauppleve­lse precis före julledighe­ten.

– När vi köpt alla julklappar brukar vi hänga på spa och ta det lugnt, förklarar Cecilia.

En stund senare var det dags för duon att avsluta sin rundtur i dejtingvär­lden. Vinterkäng­or byttes ut till spatofflor och kvällen skålades in med alkoholfri­tt bubbel.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden