Hallands Nyheter

17-åring slog till med drömmål när Falkenberg­s FF slog Astrio

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Med tio minuter kvar av matchen såg det ut som att FFF skulle kryssa mot division två-laget BK Astrio. Då slog talangerna Remo Gotfredsen Grgic och Melwin Kocanovic till med två snabba mål.

– Ett riktigt fint och finurligt skott, säger tränaren Christoffe­r Andersson om den sistnämnde­s 3–1-mål.

17-årige Melwin Kocanovic har nyligen belönats med ett A-lagskontra­kt och den som behövde ett kvitto på att den egenfostra­de produkten tar för sig i seniormilj­ön fick det i den 82:e minuten av matchen mot Astrio.

Remo Gotfredsen Grgic hade precis satt 2–1-målet när Leonardo Farah Shahin vann bollen högt och skickade den ut mot Kocanovic.

– Jag brukar nästan aldrig använda yttersidan, men idén bara kom till mig och det funkade ju den här gången, konstatera­r han och fortsätter:

– Målet ger självförtr­oende, men grabbarna har sagt till mig att jag bara får njuta i kväll. I morgon är det här glömt, haha.

Kommer du inte njuta lite längre då?

– Jo, det ska jag allt göra.

Efter den svaga insatsen i lördagens derby mot Varbergs Bois (0–3) ville Christoffe­r Andersson se något helt annat från sitt lag när man gästade Astrio tre dagar senare. En trevande inledning oroade något, men den oron stillades av minut 16–45.

– Vi spelar upp oss ordentligt sista halvtimmen av den första halvleken. Då spelar vi riktigt bra, kommer till målchanser på olika sätt och borde göra tre-fyra mål, menar Andersson.

Nu blev det bara ett, vilket prickades in av nyförvärve­t Isaac Shears på passning av William Borgryd efter 25 minuters spel.

– Det är ett magiskt anfall med många bra aktioner, berömmer Andersson, vars lag ändå skulle komma att gå ut i paus med likaläge.

Precis före pausvilan stod nämligen förre Tvååker-spelaren Marcus Jönsson för hemmalaget­s kvittering.

– Deras kvittering kommer från ingenstans. Vi tappar boll i fel läge och de hittar ett avslut i straffområ­det som Gustav (Molin, debutant) är chanslös på.

Kombinatio­nen med en del byten i paus och energin hemmalaget kunde kanalisera från kvittering­en gav en klart jämnare andra halvlek med chanser åt båda håll.

Med tio minuter kvar hade emellertid FFF tagit kommandot igen och det övertaget lyckades man utvinna ett avgörande ryck ur.

– Vi visade upp våra kvalitéer på ett sätt vi inte gjorde mot Varberg, säger Andersson.

Matchen markerar också startpunkt­en på Fff-sejouren för nyförvärve­n Gustav Molin och Oskar Lindberg.

– Gustav hade inte jättemycke­t att göra, men gjorde det han skulle och var vass i igångsätta­ndet av spelet. Oskar spelade en timme, stod för några fina inlägg och visade att han är en bra spelare.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Isaac Shears gav Falkenberg ledningen. Till slut vann laget med 3–1 mot Astrio.
BILD: JARI VÄLITALO Isaac Shears gav Falkenberg ledningen. Till slut vann laget med 3–1 mot Astrio.
 ?? ARKIVBILD: ROBERT BOMAN ?? 17-årige Fff-produkten Melwin Kocanovic stod för ett vackert mål.
ARKIVBILD: ROBERT BOMAN 17-årige Fff-produkten Melwin Kocanovic stod för ett vackert mål.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden