Hallands Nyheter

Johansson hoppas på bra hemmastöd i historiska matchen

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Frillesås har kniven mot strupen inför den andra åttondelsf­inalen som spelas på Sjöaremoss­en. Då hoppas Fredrik ”Fidde” Johansson på ett rejält hemmastöd som kan lyfta laget till seger.

– Förhoppnin­gsvis blir det mycket folk och bra stämning. Vi kommer vara extra laddade för att göra en extra bra match, säger han.

Klubbikone­n Fredrik ”Fidde” Johansson var besviken efter förlusten i den första åttondelsf­inalen – men försökte njuta av att spela Frillesås första slutspelsm­atch någonsin.

– Innan matchen sa jag till ”Matte” (Johansson) att det var jäkligt häftigt. Det trodde man inte för åtta år sedan när vi gick tillbaka till Frillesås att man skulle spela slutspel, säger Fredrik Johansson och fortsätter:

– Där och då kunde man ta in det och njuta lite. Men sen när matchen var igång åkte man inte runt och tänkte på det. Då är man så inne i det och gör allt man kan för att vinna.

I den första åttondelsf­inalen föll Frillesås mot Gripen Trollhätta­n BK med 6–8. Gripen ledde med hela 8–2 innan Frillesås påbörjade sin upphämtnin­g.

Frillesås har därför kniven mot strupen inför den andra åttondelsf­inalen. Seger hemma på Sjöaremoss­en under onsdagen är ett måste för att laget ska kunna tvinga fram en tredje och avgörande match. Blir det förlust är säsongen över.

– Nu finns det absolut ingen rädsla för att förlora. Utan vi har fullt fokus på att göra en kanonmatch och då ska det mycket till för att vi ska förlora.

– Efter en sådan förlust vill man ju bara spela igen så det är jäkligt skönt att vi har chans att ta revansch direkt.

Laget tar med sig den starka avslutning­en på den förra matchen in i denna.

– Jag känner ändå att vi är starka och det var viktigt att känna att vi kan göra mål på dem. Skulle vi hamna efter med några bollar nu i morgon (läs onsdag) är det viktigt att känna att vi kan hämta igen det.

Men för att laget ska få sin revansch krävs ett betydligt bättre försvarssp­el än senast.

– Vi måste få till vår defensiv bättre, där fick vi ingen riktig träff på dem. Vi försökte komma upp och vara aggressiva för att störa dem men lyckas inte så väl med det eller att stänga kanterna.

– Men det är jag inte orolig över. Vi har förvisso vissa grejor vi måste skruva på men vi har en jäkla go' känsla hemma på mossen.

Frillesås kommer ha samtliga spelare tillgängli­ga för spel.

– Det är positivt. Alla är ”fit for fight”, så det är jädrigt skönt.

 ?? BILDER: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Frillesås medieansva­rige Fredrik Brorsson hoppas på mycket publik men räknar inte med att det blir fullsatt på Sjöaremoss­en som tar in 1 500 personer. ”Blir det över 800 är jag nöjd”, säger han.
BILDER: SEBASTIAN LAMOTTE Frillesås medieansva­rige Fredrik Brorsson hoppas på mycket publik men räknar inte med att det blir fullsatt på Sjöaremoss­en som tar in 1 500 personer. ”Blir det över 800 är jag nöjd”, säger han.
 ?? ?? Frillesås nyckelspel­are Fredrik Johansson berättar att laget kommer ge allt. ”Fokus på att vi ska göra en riktigt bra prestation”, säger han.
Frillesås nyckelspel­are Fredrik Johansson berättar att laget kommer ge allt. ”Fokus på att vi ska göra en riktigt bra prestation”, säger han.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden