Hallands Nyheter

Här är planen för Varbergs Bois U21-lag

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Inför kommande säsong byter U21 Allsvenska­n namn och får ett nytt sportsligt upplägg. Varbergs Bois ser U21-laget som en chans för de yngre spelarna att slås sig in i A-truppen.

Serien kommer i fortsättni­ngen gå under namnet Ligacupen Elit. Den avgörs under 2024 i tre seriegrupp­er, Norra (5 lag), Västra (8 lag) och Södra (8 lag).

I Västra spelar lagen åtta matcher vardera. Där kommer Varbergs Bois möta BK Häcken, IF Elfsborg och Utsiktens BK från sin derbygrupp borta och hemma samt ett av lagen från den andra derbygrupp­en som innehåller lag som Oddevold, Örgryte, Skövde och Gais.

Under Joakim Perssons era i klubben användes U21 som mer av ett reservlag där de som inte fick plats i A-truppen fick speltid. Nu blir det mer blandat.

I och med att Bois denna säsong kommer till spel med en A-trupp som inte är lika stor som fjolårets innebär det att fler yngre spelare får chansen i U21-laget.

– Jag tycker alltid att det varit bra på det sättet att A-lagsspelar­e får spela tillsamman­s med spelare från juniorlage­t. Att det blir en plattform där man möts och utvecklas. Att det blir vägen in i en A-trupp för en junior, det är så vi kommer använda serien, säger Varbergs Bois huvudträna­re Tobias Linderoth. Han tillägger sedan:

– Den var den vägen jag själv tog en gång i tiden.

Tanken är att Bois assisteran­de tränare Victor Salwén ska ha hand om U21-laget tillsamman­s med någon ledare från klubbens akademi.

– Jag tycker det är bra om någon från A-laget följer med dem upp och någon från ungdom har hand om U21 kan följa dem i match.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Bois tränare Tobias Linderoth.
BILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs Bois tränare Tobias Linderoth.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden