Hallands Nyheter

Cecilia Rönn (L) om kaoset i riksdagen

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se 010-471 53 26

Sverige/halland: Riksdagsle­damoten Cecilia Rönn (L) från Varberg var under onsdagen på plats när demonstran­ter tagit sig in på åhörarplat­s och upprepade gånger störde under dagens riksdagsde­batt om kriget i Gaza.

Under tisdagen skulle utrikesmin­ister Tobias Billström (M) redogöra för regeringen­s linje i kriget i Gaza inför riksdagen. Men anförandet fick avbrytas flera gånger efter protester från åhörarplat­s. Cecilia Rönn, Liberalern­as riksdagsle­damot från Varberg, var på plats under dagens debatt.

”Jag tycker det är tråkigt och respektlös­t att förstöra viktiga demokratis­ka samtal som man som medborgare kan ta del av på plats. Men det kräver ju att alla som deltar respektera­r de regler som finns i riksdagen som finns till för att kunna ha en så öppen riksdag som möjligt med tillträde för medborgare samtidigt som vi som jobbar i riksdagen ska kunna känna oss trygga,” skriver hon i en kommentar till Hallands Nyheter.

Cecilia Rönn säger också att hon hade på känn att det skulle kunna bli protester vid dagens debatt och att polisnärva­ron vid riksdagen var större än vad hon brukar se vanligtvis. Trots scenerna som utspelade sig under dagen säger Cecilia Rönn att hon inte känner sig otrygg på arbetet.

”Jag är alltid vaksam även om jag inte känner mig otrygg. Jag tycker som sagt att det är bra och viktigt att allmänhete­n kan komma in i

riksdagen och se hur det demokratis­ka arbetet fortgår. Men för att kunna ha kvar den öppenhet som finns nu krävs det att alla respektera­r de regler som finns. Annars är jag rädd för att risken är att riksdagen blir mer sluten vilket vore olyckligt.”

 ?? BILD: SAMUEL STEÉN/TT/ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? Utrikesmin­ister Tobias Billström avbröts upprepade gånger från åhörarplat­s och vakter fick avlägsna flera personer. Cecilia Rönn (L) från Varberg säger att hon är vaksam efter händelsen – men att hon inte känner sig otrygg.
BILD: SAMUEL STEÉN/TT/ANNIKA KARLBOM/ARKIV Utrikesmin­ister Tobias Billström avbröts upprepade gånger från åhörarplat­s och vakter fick avlägsna flera personer. Cecilia Rönn (L) från Varberg säger att hon är vaksam efter händelsen – men att hon inte känner sig otrygg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden