Hallands Nyheter

En dyr historia för Rikard – Warberg jagar förstaplat­sen

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Rikard Eriksson noterades för två assist när Warberg vann med 7–3 över hans gamla gäng, FBC Partille. Samtidigt gick hans klubba sönder i andra perioden. Det blev en dyr historia. – Inköpspris­et ligger på 2 000 kronor. Man är ju inspelad med en klubba så det är surt om den går sönder. Det är alltid segt att byta. Jag hatar det, säger veteranen.

Warberg IC tog ännu en seger i Allsvenska­n södra. Laget roffade till sig en tid ledning mot Partille. I sitt första byte gjorde Filip Holmer 1–0 efter att ha sugit ner Edwin Körbergs lyra. Filip Erheden hade också ett friläge samt en ribbtouch i powerplay i period nummer ett.

– Det kändes rätt stabilt. Vi fick inte utdelning i första även fast vi skapar så sätter vi inte dit bollarna. I andra perioden går de in och därifrån tycker jag vi kontroller­ar matchen, säger Rikard Eriksson.

Tabelltvåa­n fick mycket riktigt en pangstart. Max Källerteg ökade på efter bara 30 sekunders spel och kaptenen Jesper Larsson dunkade upp 3–0 i vänstra krysset efter att ha snott bollen och gjort en snurrfint i samma rörelse.

Warberg gömde dock bort högerskytt­en Teodor Stenberg som spräckte Arvid Vonks nolla i femte minuten men Max Källerteg replikerad­e bara 66 sekunder senare med ett lågt skott nere till vänster.

Partilles coach Ricard Carlsson protestera­de mot ett domslut och Warberg fick ett powerplay - som man inte lyckades utnyttja.

I början av tredje perioden assisterad­e Rikard Eriksson till Anton Birgersson­s fina volleymål och en stund senare stängde samma Birgersson matchen med sitt 6–1-mål.

– Jag har väl alltid varit mer en assistspel­are genom åren. Det funkar bra för mig så länge någon annan gör mål, säger Rikard Eriksson som faktiskt gjorde en kort sejour i FBC Partille.

– Det har bytt många spelare sen jag var där, men det är alltid speciellt att möta dem. Man tänder till lite extra. Jag tycker de har gjort det jäkligt bra i allsvenska­n och många underskatt­ar dem.

För Rikard själv gick klubban sönder i andra perioden.

– Det är sånt som händer. Jag skulle täcka skott, jag tror det hade blivit friläge annars.

En sån pjäs som Eriksson lirar mer går på över 2 000 kronor.

– Vi har ju sponsorer så vi spelare märker inte det. Det är alltid segt att byta. Jag hatar det.

Hovslätts match mot Strängnäs började en timme senare än Wics match. I skrivande stund gick hallänning­arna upp i serieledni­ng. Näst på tur har man Kalmarsund borta - och sen Hovslätt hemma.

– Vi går in för att vinna alla matcher. Sen kan den komma att bli den avgörande matchen. Det är få såna matcher för oss under året där vi möter ett lag som är lika bra som oss, säger Rikard Eriksson.

Hur mycket tittar du på tabellen i den norra serien?

– Jag är för gammal för det. Jag vet väl ungefär vilka som är topp fyra. Dalen, Sundsvall, Visby eller Uppsala, det känns som det kvittar, det kommer bli långa resor vilket som.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Rikard Eriksson gjorde två assist i matchen mot Partille. Nu väntar två viktiga matcher mot Kalmarsund och Hovslätt.
BILD: KRISTER ANDERSSON Rikard Eriksson gjorde två assist i matchen mot Partille. Nu väntar två viktiga matcher mot Kalmarsund och Hovslätt.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden