Hallands Nyheter

Sainte tillbaka för att kämpa om en plats

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Efter några veckors ledighet hemma i Stockholm är Maxime Sainte tillbaka i Varberg för att bevisa att han förtjänar en plats i laget.

– Det är upp till en själv att bevisa vad man går för, säger han.

Maxime Sainte var med under Bois första träningsve­cka men har sedan fått ledigt av klubben för att åka hem till Stockholm på grund av familjeskä­l.

På måndagen var ytterbacke­n och yttermittf­ältaren tillbaka i Varberg igen och tränade med laget.

– Skönt att komma tillbaka till arbetet och träffa alla i laget igen, säger Maxime Sainte.

22-åringen värvades till Varberg inför den gångna säsongen som ersättare till långtidssk­adade Anton Liljenbäck och Gideon Mensah. Han skrev då på ett fyraårigt avtal med klubben. Det blev 19 framträdan­den i Allsvenska­n ifjol (nio från start).

Till denna säsong har Bois byggt om laget helt med den nya huvudträna­ren Tobias Linderoth vid rodret. Sainte ska ha fått besked om att det kan bli svårt för honom att ta en plats i startelvan denna säsong – men är själv fast besluten om att bevisa att han är värd speltid.

– Jag har mitt kontrakt här och ska göra mitt bästa på träningspl­anen. Sen är det upp till mig att bevisa om jag ska spela eller inte. Du är inställd på att visa att du är värd en plats?

– Hundra procent. Jag ska försöka

ta min plats i laget, göra det bästa av situatione­n och försöka vinna så många matcher med laget i år som möjligt. Vi är en bra spelargrup­p med en bra ledarstab så jag tror att det kan gå riktigt bra.

Så du kommer inte leta efter en ny klubb?

– Absolut inte. Jag har kontrakt här och ser mig själv spela här denna säsong.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Bois Maxime Sainte är tillbaka i Varberg igen efter en tids ledighet.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Bois Maxime Sainte är tillbaka i Varberg igen efter en tids ledighet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden