Hallands Nyheter

Varberg bör ha en spektakulä­r järnvägsst­ation

-

Svar

på ”Bygg hotellet vid den nya stationen”

Varberg. En strålande idé att bygga hotellet vid den nya stationen! En järnvägsst­ation ska helst vara spektakulä­r, eftersom den under många, många år förknippas med sin ort. Och om man kan kombinera med en hotellbygg­nad (som ersätter det nu planerade och hårt kritiserad­e hotellbygg­et) skulle det förstås vara alldeles utmärkt. Att tågresenär­er påverkas av järnvägsst­ationers utformning är självklart. En spektakulä­r järnvägsst­ation kan antingen vara gammaldags (som Taormina med golvmosaik och takmålning­ar) eller modern och nyskapande (som Valence TGV). En tråkig och opersonlig järnvägsst­ation (som Falkenberg) är en katastrof! Så ja, tänk om när det gäller hotellbygg­et, kombinera det med en spektakulä­r järnvägsst­ation, visa att Varberg är västkusten­s kreativa mittpunkt!

Lika viktigt är det att stationen blir användarvä­nlig för alla resenärer. Informatio­n bör vara övertydlig snarare än bara tydlig (att hänvisa endast till digital informatio­n, som i Irland, duger inte). Från varje fönster i ett tåg som står stilla på en station ska det gå att se en skylt som talar om var tåget befinner sig: Varberg med stora bokstäver på många skyltar, alltså. Spårnumrer­ingen ska vara logisk och tydlig (inte som i Syrakusa, där det finns flera olika ”spår 1”). Det ska inte finnas någon risk att gå vilse (som det gör i Bologna). Högtalarlj­udet ska vara tydligt (som det är i dag, pluspoäng). Stationen ska vara bemannad, av många skäl, och givetvis ha välfungera­nde toaletter.

Till sist: en nackdel (kanske den enda) med den nya tågtunneln i Varberg är att en av Sveriges vackraste tågsträcko­r, infarten till

Varberg söderifrån, kommer att ersättas av tunnelmörk­er. I Europa finns ofta informatio­nsskärmar, ibland med filmer, i tågvagnarn­a. Sannolikt kommer fler och bättre sådana skärmar att finnas även i svenska tågvagnar så småningom, till exempel i tåg som närmar sig Varberg söderifrån. Därför föreslår jag att, medan möjlighet finns, en film spelas in med utsikten från den nuvarande tåginfarte­n, en film som sedan kan visas i tunneln – så att resenärern­a inser hur fint landskap de färdas i.

Anders Källgård

Varberg

 ?? BILD: MICAEL ANDERSSON/ARKIV ?? En nackdel (kanske den enda) med den nya tågtunneln i Varberg är att en av Sveriges vackraste tågsträcko­r, infarten till Varberg söderifrån, kommer att ersättas av tunnelmörk­er, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: MICAEL ANDERSSON/ARKIV En nackdel (kanske den enda) med den nya tågtunneln i Varberg är att en av Sveriges vackraste tågsträcko­r, infarten till Varberg söderifrån, kommer att ersättas av tunnelmörk­er, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden