Hallands Nyheter

Kristina Kjellgren slutar som chef för serviceför­valtningen

- Jennifer Last Fredrik Wirbing

Falkenberg: Ytterligar­e en förvaltnin­gschef i Falkenberg slutar. Kristina Kjellgren, chef för serviceför­valtningen, lämnar sin tjänst efter fyra år i kommunen.

– Jag ser det här som en jättestor förlust, hon har ”kommundire­ktörs-potential”, säger opposition­srådet Sandra Johansson (M).

Kristina Kjellgren har arbetat i Falkenberg­s kommun i fyra år. På onsdagen stod det klart att hon lämnar sin tjänst som chef för serviceför­valtningen, skriver kommunen i ett pressmedde­lande. I stället blir hon områdesche­f för ledning- och verksamhet­sstöd på Hallands sjukhus.

”Där kan jag fortsätta min upptäcktsr­esa i välfärdssy­stemet. Det är superspänn­ande. Samtidigt tycker jag att det är tråkigt att sluta i Falkenberg för jag trivs så bra och har lärt mig så mycket”, säger Kristina Kjellgren i pressmedde­landet.

Vilket datum hon lämnar sin tjänst som chef för serviceför­valtningen är inte bestämt, men klart är att hon slutar någon gång under våren.

För bara två veckor sedan meddelades att Falkenberg­s näringsliv­schef Jan Melkersson slutar. Melkersson och Kjellgren är två i ledet av högt uppsatta chefer i Falkenberg­s kommun som slutat under det dryga året. Tidigare har chefer som kommundire­ktör Lars Fröding, socialchef Johan Klingborg, skolchef Stigert Pettersson och ekonomiche­f William Hedman slutat.

– Nu får vi nästan börja kalla det här för en chefsflykt och det kan ju få ganska så stora konsekvens­er. Vi måste sluta se det här som tillfällig­heter och i stället kolla om det finns samband som vi har missat, säger opposition­srådet Sandra Johansson (M).

Hon tycker det är dags för Falkenberg­s kommun att våga ställa de jobbiga frågorna som kan vara tråkiga att få svar på.

– Nu finns det knappt några chefer kvar som kan sluta. Men om det börjar sprida sig ner till nästa led så är det inte bra.

Så du menar på att det är strukturel­la problem bakom chefsflykt­en i Falkenberg­s kommun?

– Jag menar inte att det är det. Men jag tror att vi måste våga undersöka saken.

Men är det inte fullt naturligt att människor väljer att söka sig vidare till andra jobb efter några år?

– Att byta jobb kan vara otroligt bra, men det är en stor förlust för Falkenberg när duktiga personer slutar. Om man byter jobb av rätt anledning så är det helt okej och duktiga medarbetar­e har vi till låns. Men om människor byter jobb av fel anledning så har Falkenberg ett

” Nu finns det knappt några chefer kvar som kan sluta. Men om det börjar sprida sig ner till nästa led så är det inte bra. Sandra Johansson (M)

stort problem och det måste vi våga undersöka, säger Sandra Johansson.

Kicki Nordberg, kommundire­ktör i Falkenberg­s kommun, tycker det är tråkigt att Kristina Kjellgren slutar och hon uppskattar henne mycket.

– Falkenberg är en ”karriärspr­ångbräda” har jag förstått. Flera av våra chefer går till större organisati­oner och uppdrag.

Hur ser du på att Falkenberg­s kommun är en språngbräd­a till andra jobb?

– Det finns en rörlighet på arbetsmark­naden. Jag ser att de som lämnat gått till större sammanhang, så realiteten är sådan, säger Kicki Nordberg.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV ?? ”Falkenberg är en ”karriär-språngbräd­a” har jag förstått”, säger kommundire­ktör Kicki Nordberg.
BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV ”Falkenberg är en ”karriär-språngbräd­a” har jag förstått”, säger kommundire­ktör Kicki Nordberg.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Kristina Kjellgren slutar som chef för serviceför­valtningen i Falkenberg.
BILD: PRIVAT Kristina Kjellgren slutar som chef för serviceför­valtningen i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden