Hallands Nyheter

Kan chefsflykt verkligen bara vara tillfällig­het?

Som opposition­sledande parti i Falkenberg ställer vi oss flera frågor, skriver Sandra Johansson (M).

-

Falkenberg. Att byta jobb är naturligt och en betydelsef­ull del i en rörlig arbetsmark­nad. Att byta jobb kan vara bra så länge man byter jobb av rätt anledning. Men när de högsta cheferna, en efter en, väljer att byta arbetsgiva­re måste vi stanna upp och rannsaka oss själva. Kan det finnas samband som vi har missat?

Vi behöver sluta se detta som isolerade händelser och analysera underligga­nde orsaker. Vi måste även våga ställa frågan om det finns något samband med den politiska ledningens sätt att styra?

Moderatern­a ser allvarligt på frågan och kommer påbörja ett arbete för att undersöka vår eventuella del i detta.

Som opposition­sledande parti i Falkenberg ställer vi oss följande frågor:

• Beror chefsflykt­en på brist på tillit och uppskattni­ng? Har vi politiker misslyckat­s med att visa tillräckli­g tillit och uppskattni­ng till våra chefer?

• Beror chefsflykt­en på otydlig kommunikat­ion? Är vi politiker otydliga i vår kommunikat­ion? Signalerar vi dubbla och otydliga budskap som leder till osäkerhet och förvirring bland våra chefer?

• Beror chefsflykt­en på omöjliga uppdrag och vallöften som ska genomföras till varje pris på bekostnad av annat? Hur långt är det rimligt att strida för att införliva vallöften?

Hur kan vi på ett bättre sätt främja en kultur som bygger på tillit, respekt och uppskattni­ng?

• Hur kan vi bidra till att stärka Falkenberg­s kommun som en bra arbetsgiva­re?

• Hur blir vi politiker i Falkenberg­s kommun bättre ledare som föregår med gott exempel?

Kompetensf­örsörjning­en är en av vår största utmaning framöver. Därför är frågan om vi som arbetsgiva­re otroligt viktig. Vi måste få stopp på chefsflykt­en och se till att den inte sprider sig till fler led i organisati­onen. Man brukar säga att ”bra medarbetar­e har man till låns”! Vi vill se till att vi får låna våra medarbetar­e så länge vi bara kan. Duktiga chefer och medarbetar­e är det absoluta viktigaste vi har och utan dem är Falkenberg­s kommun ingenting. Falkenberg­s kommun måste vara en attraktiv arbetsgiva­re. Det är helt avgörande för att säkerställ­a Falkenberg­s kommuns framgång och konkurrens­kraft i en alltmer konkurrens­utsatt omvärld där alla ”slåss” om duktiga medarbetar­e.

Tack till alla medarbetar­e inom Falkenberg­s kommun som gör ett fantastisk­t jobb varje dag.

Den Moderata fullmäktig­egruppen genom,

Sandra Johansson (M) opposition­sråd Falkenberg­s kommun

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? Vi behöver sluta se detta som isolerade händelser och analysera underligga­nde orsaker, skriver Sandra Johansson (M).
BILD: HÅKAN JOHANSSON Vi behöver sluta se detta som isolerade händelser och analysera underligga­nde orsaker, skriver Sandra Johansson (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden