Hallands Nyheter

Man sprang från polisen – hittades nedkyld i kärr

- Alexandra Nordwall Ellinor Persson

Tvååker: En fordonskon­troll ledde till en kortare polisjakt där en man hittades, först utan livstecken, i ett kärr i Tvååker tidigt i torsdags kväll.

Ett fordon som betedde sig avvikande kontroller­ades av en polispatru­ll vid 18-tiden i centrala Tvååker. I bilen satt två personer, men en av männen vägrade att identifier­a sig – och sprang i stället från kontrollen.

Polisen jagade efter och par minuter senare hittade de mannen i ett kärr.

– Han ligger livlös i ett kärr men eftersom han bara har en eller två minuters försprång vet polisen att han inte har legat där en längre tid. De tror alltså inte på en drunkning och går ut och fiskar upp mannen. Då ser de mycket riktigt att han är levande, säger Hans-jörgen Ostler, polisens presstales­person vid polisregio­n väst.

Mannen var nedkyld och blödde från näsan. Initialt tillkallad­es en ambulans, men eftersom det skulle ta för lång tid för en ambulans att komma till platsen, greps han i stället direkt.

” De tror alltså inte på en drunkning och går ut och fiskar upp mannen. Då ser de mycket riktigt att han är levande. Hans-jörgen Ostler

Båda personerna som satt i bilen är misstänkta för förberedel­se till stöld/inbrott. Brottsrubr­iceringen bror på att det i bilen fanns verktyg som används vid inbrott.

Personen som sprang iväg från bilen är dessutom misstänkt för urkundsför­falskning, då han visat upp flera falska id-handlingar för polisen.

– De är misstänkta för förberedel­se till stöld/inbrott eftersom vi hittade de här verktygen i bilen, och föraren till bilen har dessutom en liknande brottshist­orik. Föraren är släppt men fortfarand­e misstänkt, säger Viktor Åkring Dicksved, stationsbe­fäl vid Varbergspo­lisen. Han fortsätter:

– Även passagerar­en, han som sprang iväg från polisen, är misstänkt för brottet, och han är dessutom misstänkt för urkundsför­falskning. Han är anhållen, men vi har inte lyckats identifier­a honom eftersom han inte kan visa giltig id-handling. Vi vet att han inte är svensk medborgare men inte mer än så. Just nu är polisens fokus att hans identitet ska fastställa­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden