Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Det lät som åskan, tyckte Ann-marie

-

”Det lät ungefär som åskan”, förklarar Ann-marie Sallén, som nog är den som bor närmast. Men åskan brukar ju sällan hälsa på såhär års. Nu handlar det inte heller om något åskoväder, utan om ett jättelikt ras på Varbergs fästning. Åtminstone 70 meter av fästningsm­uren har rasat ner i Vallgraven. Lyckligtvi­s är skadorna enbart materiella, men kostnadern­a för att återställa muren kommer att bli mycket stora. Sannolikt talar vi om miljonbelo­pp, förklarar byggnadsdi­rektör Evald Johansson vid Milo Väst. Nyheten om raset sprider sig snabbt och påföljande dag syns ett lämmeltåg av människor defilera förbi på motsatt sida om vallgraven. Även många bilister, däribland en hel del långväga ifrån, har hittat ner till fästningen, som väl knappast beskådats så ivrigt sedan dansken var här. Överstelöj­tnant Sundberg vid Milo Väst förklarar dock att man inte kommer att tillåta allmänhete­n att gå nära, då fortsatta ras inte går att utesluta. Den närmaste tiden kommer området att stå under bevakning dygnet runt.

Visserlige­n tycks oljekrisen­s konsekvens­er sakta vara på väg att mildras, men jakten på de dyra dropparna fortsätter. Och utveckling­en går sannerlige­n framåt. Nu har vi faktiskt kommit dithän att man kan ta datorn till hjälp i samband med service och diagnostik av bilens motor och bränslesys­tem. Jo, det är alldeles sant. Wohléns Bil AB i Varberg och Falkenberg är tidigt ute med annonser om nyordninge­n. Företagets verkstäder tar 40 kr för en dataunders­ökning. Priset är detsamma som förut, men nu kan du vara säker på att beskedet du får är helt opartiskt framtaget, då det alltså kommer från en dator, menar ledningen. I skrivande stund finns ett åttiotal datorer för feldiagnos­tik i bruk i landet, och nu har alltså framtiden kommit även till Varberg och Falkenberg.

"Företagets verkstäder tar 40 kr för en dataunders­ökning. Priset är detsamma som förut, men nu kan du vara säker på att beskedet du får är helt opartiskt framtaget, då det alltså kommer från en dator, menar ledningen.

Efter månadslång­a förhandlin­gar börjar det så sakteliga stå klart vilka affärer som står i begrepp att flytta in i Falk-center, Falkenberg­s nya köpmannava­ruhus, beläget i den tidigare Pellyfabri­ken vid Klockarega­tan. Det är Åhlén & Holm som äger fastighete­n, och affärsföre­taget Wessels kommer att disponera över hälften av den 9 000 kvm stora golvytan. I anslutning till Wessels kommer en cafeteria att anläggas. Vad gäller den andra halvan rör det sig om ett tiotal olika affärer: Ringströms Färghall, Bodés Möbelmarkm­arknad, El-forum, Pariso damkonfekt­ion, Buketten, Adde’s Presenta, Malungsbut­ikerna, Oscaria Skor, och Optik Center. Den 4 april är det tänkt att dörrarna skall öppnas för allmänhete­n.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden