Hallands Nyheter

Succéträna­rens krav för att fortsätta: ”Inte bygga ett nytt lag”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Under Jesper Larssons ledning har Frillesås tagit kliv säsong efter säsong. Nu när slutspelsm­ilstolpen bockats av vill han inte behöva bygga om laget igen.

– Ska sju-åtta nya spelare in blir det tufft att fortsätta, säger Larsson.

Efter Frillesås blytunga slutspelsu­ttåg mot Gripen (1–2 på Sjöaremoss­en, 0–2 i matcher) var det inte i första hand förlusten som sved för Jesper Larsson.

– Jag släppte förlusten rätt snabbt. Det var värre i måndags, då gav vi det inte riktigt ett försök. I går (läs onsdag) gjorde vi allt i vår makt och var bättre än Gripen, men hade inte marginaler­na på vår sida, säger Larsson.

Det största känslomäss­iga smällen var att kliva in i omklädning­srummet.

– Det gjorde ont i hjärtat att se hur ledsna killarna var. De förtjänade så mycket mer och det hade varit jäkligt kul med en tredje och avgörande match. Vi får finna en stolthet i att vi har gjort en väldigt bra säsong och avslutade starkt när många trodde att vi skulle behöva kvala igen. Vi uppnådde vårt mål och jag, spelarna, laget och föreningen har blivit en viktig erfarenhet rikare.

Det återstår att se om Larsson, spelarna, laget och föreningen får dra nytta av den erfarenhet­en ihop. Larsson har tränat Frillesås under tre säsonger då laget tagit spel- och poängmässi­ga kliv, men också fått se flera nyckelspel­are lämna efter varje säsong.

Om han ska utnyttja förlängnin­gsoptionen i sitt 1+1-kontrakt tarvas det en satsning från klubbens sida.

– Min ambition är att bli kvar här, men det är inte riktigt klart. Jag vill se att föreningen får spelarna att

” Det gjorde ont i hjärtat att se hur ledsna killarna var. De förtjänade så mycket mer och det hade varit jäkligt kul med en tredje och avgörande match.

Jesper Larsson

förlänga sina kontrakt. De tidigare åren har vi tappat tongivande spelare, behövt hitta ersättare och bygga ett till stora delar nytt lag. Drömmen är att kunna jobba med samma lag och ta det ett steg längre. Ska sju-åtta nya spelare in blir det tufft att fortsätta, även om jag så klart förstår att vi har många spelare som är eftertrakt­ade.

En som definitivt kommer att spela i Frillesås kommande säsong är spjutspets­en Linus Jönsson, som kritade på nytt kontrakt för ett par veckor sedan.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Jesper Larsson rannsakade sig själv efter uttåget ur Sm-slutspelet. ”Inför första matchen laddade vi upp som vi gjort hela säsongen, jag ville inte ändra på förberedel­serna när det gått så bra som det gjort under säsongen. Till andra matchen var jag lite tydligare och tryckte lite hårdare på vissa saker. Det borde jag kanske gjort redan i måndags.
BILD: KRISTER ANDERSSON Jesper Larsson rannsakade sig själv efter uttåget ur Sm-slutspelet. ”Inför första matchen laddade vi upp som vi gjort hela säsongen, jag ville inte ändra på förberedel­serna när det gått så bra som det gjort under säsongen. Till andra matchen var jag lite tydligare och tryckte lite hårdare på vissa saker. Det borde jag kanske gjort redan i måndags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden