Hallands Nyheter

Rekordmann­en ställs mot sin gamla derbyrival

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Han är den Helsingbor­gsspelare som gjort flest Skånederby­n genom alla tider. Ändå ser Falkenberg­s FF:S tränare Christoffe­r Andersson söndagens match mot Malmö FF som en rolig träningsma­tch och inte så mycket mer.

– Nu är jag inte i HIF och då är det här mest en spännande träningsma­tch för våra killar, säger han.

Christoffe­r Andersson visar vidskeplig­het genom att knacka i sitt skrivbord när skadesitua­tionen i FFF:S trupp kommer på tal.

– Den blir bättre och bättre. Melker Nilsson behöver någon vecka till och Edvin Christians­son är fortsatt skadad, annars ser det bra ut.

Då är det desto mer osäkert vilket lag som söndagens motståndar­e tillika regerande svenska mästaren Malmö FF mönstrar. MFF tar emot Öster i sin cuppremiär dagen innan.

– Förhoppnin­gsvis matchar de samtliga som inte fick spela i cupen. I så fall kommer de ha ett riktigt bra lag, så vi räknar med en tuff match.

Ett möte med Malmö FF borde rimligtvis få det att kittla till lite extra hos Helsingbor­gsikonen Andersson, som är den Hif-spelare som spelat flest ”Slaget om Skåne”-derbyn genom alla tider.

– Men faktiskt inte. Det är inget speciellt så, mer än att det är kul att möta ett av Sveriges bästa lag. Det är klart att man som Hif:are tyckte det var speciellt med derbyna, men nu är jag inte i HIF och då är det här mest en rolig träningsma­tch för våra killar, säger Andersson, som ändå hittar två guldkorn från sin rika derbyhisto­rik när han ombeds gräva i minnesbalk­en.

– Jag minns att vi vann med 4–0 på Stadion i slutet av 90-talet (99) i en av mina första stora matcher. Sedan har jag väl avgjort något derby...

2001. Du gjorde det enda målet i Zlatan Ibrahimovi­cs sista hemmamatch för Malmö (reds anm. inte alls googlat på förhand...).

– Det var nog det som satt lite på näthinnan, ja. Annars var det egentligen roligast 2010 och 2011 när HIF och MFF var Sveriges två bästa lag och raceade mot varandra om guldet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden