Hallands Nyheter

Varbergs Gifs ansökan om bidrag har fått nej av arbetsutsk­ottet

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

I november förra året sökte Varbergs Gifs Idrottsall­ians ett ekonomiskt bidrag från Varbergs kommun. Ärendet har nu tagits upp i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott – där man avslår begäran.

Beloppet som idrottsall­iansen sökte var på 150 000 kronor och skulle gå till driften av Gällarpsst­ugan och Scoutstuga­n på Påskberget. Varbergs Gif fick tidigare samma summa i anläggning­sbidrag, men efter årsskiftet har reglerna ändrats bland annat beroende på hur många medlemmar och ungdomar en förening har samt om klubben i fråga har egna lokaler.

– De ser det som mer rättvist, vilket jag tycker är helt rätt. Men då har vi sökt detta bidrag i stället, alltså inte ett anläggning­sbidrag utan det handlar om att kunna driva lokalen vidare. Om kommunen skulle driva det skulle det kosta dem en miljon om året, sa Ulf Boman i Varbergs Gifs Idrottsall­ians i november.

I tisdags hade arbetsutsk­ottet möte. Där stod Gifs ansökan på dagordning­en.

– Ksau avslår begäran. Alla var eniga i arbetsutsk­ottet så det är högst troligt att det blir samma sak i kommunstyr­elsen (om cirka två veckor). Dessutom har vi fått en dragning innan. Det är egentligen ekonomikon­torets förslag till beslut, säger kommunstyr­elsens ordförande Ann-charlotte Stenkil (M). Hon fortsätter:

– Varbergs Gifs Idrottsall­ians äger lokalerna, men har ingen verksamhet där. Nu får de göra ett arbete och se om de kan ta ut mer ersättning från sina tre föreningar (fotboll, gymnastik och friidrott) eller samarbeta med en annan klubb. De får göra den hemläxan först.

HN har kort talat med Ulf Boman – Jag vill inte ge några kommentare­r förrän jag pratat med handläggar­en på kommunen, jag har fått positiva vibbar.

När kan du tala då?

– Om ett par veckor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden