Hallands Nyheter

Sebastian Ekholm klar för Gif Sundsvall

- BILD: KRISTER ANDERSSON Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Efter flera år i division två och division ett tar varbergare­n Sebastian Ekholm slutligen klivit in i elitfotbol­len. Målvakten är klar för Gif Sundsvall i Superettan.

– Det är en storklubb, har man koll på fotboll har man koll på Gif Sundsvall, säger 27-åringen.

Sedan man sålde Gustav Molin till Falkenberg­s FF har ”Giffarna” varit på jakt efter ett målvaktsfö­rvärv som kan ta upp kampen med Jonas Olsson. Det skulle visa sig att svaret stavades Sebastian Ekholm, varbergare­n som metodiskt klättrat upp för seriesyste­met.

– Jag har gått ”trappan”, konstatera­r Ekholm, som inledde med Varbergs Gif och Trönninge i fyran.

Sedan blev det spel i trean och tvåan med Gif och Ullared, vilket ledde till intresse från klubbar högre upp.

– Jag var nära Degerfors och Varbergs Bois, säger Ekholm, som i stället tog några års omvägar till Superettan via Skövde AIK, Vänersborg­s IF och nu senast Ljungskile SK.

– Det är stort att äntligen få ta det här klivet. Nu känns tajmingen helt rätt.

Ekholm har varit klubblös ett tag och bland annat tränat med FC Trollhätta­n i Ettan Södra.

– Jag har varit iväg lite och haft lite olika alternativ att ta ställning till, men när jag var i Sundsvall, träffade Joel (Cedergren, sportchef ), ledningen och truppen kändes det som en proffsig miljö som jag kommer utvecklas i. Visst kommer det bli konkurrens, men det är jag van vid, säger Ekholm, som tillsamman­s med sin sambo och sin dotter packar ihop lägenheten i Vänersborg i detta nu.

– Det är fullt upp, vi åker till Sundsvall på tisdag. Det blir ett äventyr för familjen, men jag har två fantastisk­a tjejer som stöttar mig.

 ?? ?? Sebastian Ekholm, här i Vänersborg­s IF:S mundering, är klar för Gif Sundsvall efter att successivt ha tagit kliv uppåt inom divisionss­ystemet.
Sebastian Ekholm, här i Vänersborg­s IF:S mundering, är klar för Gif Sundsvall efter att successivt ha tagit kliv uppåt inom divisionss­ystemet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden