Hallands Nyheter

Möregårdh fick jubla på födelsedag­en

- Emil Davidson Henrik Skiöld

Truls Möregårdh fick fira sin födelsedag med seger. Sveriges bordtennis­herrar vann premiären i lag-vm – trots att förkylde förbundska­ptenen Jörgen Persson stannade på hotellet. Samtidigt åkte damerna på en riktig överkörnin­g.

Sverigetvå­an Anton Källberg började trevande mot den lägre rankade slovaken Lubomir Pistej. Sedan började seten gå svenskarna­s väg i lag-vm i Busan, Sydkorea.

Källberg vann med 3–1, Möregårdh med 3–0 och Mattias Falck avslutade lagmötet genom att också vinna den tredje och därmed sista matchen.

För Truls Möregårdh, som dagen till ära fyllde 22, såg det stundtals lekande lätt ut mot Yang Wang, slovakerna­s högst rankade spelare.

– Jag har bra fokus, läser hans skruv och min loop stämmer bra, säger Truls Möregårdh.

Goda nyheter som tränaren Jon Persson kunde skicka vidare till Jörgen Persson.

– Det var vår fysio Mikael Holm som tog beslutet och beordrade honom att bli kvar på hotellet för att inte smitta några andra. Skön seger och att ha premiären avklarad, säger Jon Persson.

Sveriges herrar är redan kvalificer­ade för sommarens OS. För Sveriges damer krävs det avancemang till kvartsfina­l för att nå en Os-plats i Paris.

Men laget åkte på tre raka förluster (0–3) i premiäromg­ången mot ett överlägset Rumänien.

Det stod klart efter att Filippa Bergand förlorat med 11–13 i tredje set mot rumänskan Adina Diaconu. 0–3 var setsiffror­na i den matchen.

Även Stina Källberg och Linda Bergström förlorade sina matcher, båda mot högre rankat motstånd.

– Så klart en jobbig start, vi kommer inte upp i den nivå som krävs för att kunna störa Rumänien, säger förbundska­pten Tobias Bergman.

De svenska lagen spelar nästa gång på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden