Hallands Nyheter

Lagaylia ska hylla idolen Tina Turner i Arena Varberg

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se

Lagaylia Frazier har snart premiär för ”Tina – the show”, som kommer till Nöjeshalle­n i Arena Varberg till hösten.

– En höjdpunkt i min karriär, säger sångerskan om hyllningen till förebilden Tina Turner.

Den 8 november görs ”Tina – the show” i Nöjeshalle­n i Arena Varberg och sex dagar senare gästar Lagaylia Frazier Halmstads teater.

– Det är som att jag har jobbat för detta hela mitt liv och nu är det äntligen dags, säger Lagaylia i ett pressmedde­lande inför vårturnéns premiär i Stockholm den 3 april.

På scen har sångerskan med sig dansarna Jennifer Jaarnek och Adriana Pupavac, samt ett band under ledning av Magnus Höglund.

Hits från Tina Turners 50-åriga karriär ska blandas med Lagaylias personliga favoriter.

– Det finns ingen annan i Sverige som kan axla den här rollen bättre, med tyngd, karisma och pondus. Lagaylia är en fantastisk artist och en drömvärvni­ng, säger producente­n Martin Johansson.

Under Rhapsody In Rock i Varberg 2016 imponerade Lagaylia i låtar som ”Johnny B. Goode”, ”Purple rain” och ”The prayer” – där hon röstmässig­t sprang i åttor kring sin duettpartn­er Michael Bolton.

Samma år blev hon en av körsångers­korna bakom Håkan Hellström. Till Hallands Nyheter sa Lagaylia då att hon älskade Håkans röst.

– Han är nog en motsats till mig, och hamnar alltid rätt även när han råkar komma in i fel tonart ibland. Han är en riktigt bra låtskrivar­e och har en förtjusand­e utstrålnin­g.

Hyllningar av andra storheter blir det på Oscars i Varberg den 9 mars, av två tributeban­d från Falkenberg. Då spelar Bulls on Parade låtar av Rage Against the Machine och Tullbroneg­ro tar rollen som norska Turbonegro.

Rockigt blir det i Falkenberg­s stadsteate­r den 5 april när Falkenberg­srevyns nytillskot­t Fredrik Vahlgren tolkar bland annat Meat Loaf och AC/DC, men även Abba och Björn Skifs.

Fredrik Vahlgren backas upp av tio musiker i bandet Generation Rock – kända från Valands julshow i Göteborg ihop med Scorpions trummis Mikkey Dee.

 ?? BILD: ANDERS FÄSTADER ?? I höst kommer 63-åriga Lagaylia Frazier med ”Tina – the show” till Nöjeshalle­n i Varberg (8/11) och Halmstad (14/11).
BILD: ANDERS FÄSTADER I höst kommer 63-åriga Lagaylia Frazier med ”Tina – the show” till Nöjeshalle­n i Varberg (8/11) och Halmstad (14/11).
 ?? ARKIVBILD: TOMAS ONEBORG ?? Tina Turner (1939–2023) var artist i 50 år (bild från Globen 2009) och räknas till en av världens största rocksånger­skor genom tiderna.
ARKIVBILD: TOMAS ONEBORG Tina Turner (1939–2023) var artist i 50 år (bild från Globen 2009) och räknas till en av världens största rocksånger­skor genom tiderna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden