Hallands Nyheter

Tvååker körde över ”extrema” motståndet

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Tvååker utklassade Torslanda hemma på Övrevi och kunde vunnit med större siffror än 4–0 (3–0). Gästernas extrema fokus på kortpassni­ngar och bollinneha­v straffade sig.

Torslanda är nykomling i Ettan Södra och spelar en fotboll som är starkt präglad av kortpassni­ngsspel och bollinneha­v. Det drog Tvååker nytta av med sitt höga och ofta lyckosamma presspel.

– Jag har aldrig mött ett lag som spelar så här extremt, men det gäller ju att gå högt på dem och verkligen gå in i närkampern­a man mot man. Då blir de stressade och då kan vi vinna bollen högt och ha närmare till målet, säger Tvååkers Melvin Sjöland.

Var det något ni pratade om inför matchen också?

– Ja, vi visste att de skulle vilja ha mycket bollinneha­v, så vi tänkte gå ut och köra allt vi har. Och det funkade ju.

Sjöland fick göra ett av sina enklare mål när han blev frispelad av Albin Malmlöf Johansson och styrde in 3–0 i öppen bur från bara ett par meters håll efter knappa halvtimmen.

– Ja, bra gjort av Albin som skottfinta­de in den till mig, så jag ger målet till honom också.

Du såg pigg ut där ute. Vad tyckte du om din insats?

– Jo, men det var okej. Vi jobbade hårt i pressen. Jag spelade tia, så man får försöka hämta lite boll också emellanåt, men det viktigaste var att springa för laget, säger Sjöland.

Albin Malmlöf Johansson öppnade målskyttet på nick innan gästerna bjöd på ett av de dråpligast­e målen på länge. Isak Wiman slog ett misslyckat inlägg som Torslandas målvakt bara skulle plocka ner. Men målvakten tappade ut bollen och en Torslanda-back slog bollen på sin egen lagkamrat in i det tomma målet.

4–0 kom direkt i andra halvlek när Felix Gustafsson blev fri och rullade in bollen mellan benen på målvakten. Det blev också slutresult­atet trots att Tvååker radade upp chanser i slutet.

Tvååkers tränare Pierre Krantz njöt ikapp med solen efteråt.

– Jag är jättenöjd med vår insats. Vi jobbar oss igenom matchen så bra och sätter presspelet så bra mot ett motstånd som i stort sett droppar ner med tio spelare i egen utgångsyta. Att de ändå kommer ut så få gånger imponerar på mig, att vi gör det så bra, säger Krantz.

Har du mött andra lag som spelar så possession­inriktat?

– Det är ju Lindome som är det närmaste, Onsala i viss mån. Olympic till viss del också, men deras spelare är på en högre nivå. Men det är väldigt extrem fotboll att möta. Gör man det inte så bra som vi gör i presspelet så blir det ju jobbigt. Vi behöver ju offra många spelare i pressen. Men vi har bra presspelar­e i laget och spelare som gillar att löpa framåt. Då blir det lättare.

Var det något du ville se vara ännu bättre i dag?

– Det är väl att vi gör fler mål på de målchanser­na vi har. Annars är det en jättebra insats.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Tvååkers Melvin Sjöland var en av flera som firade framgångar i träningsma­tchen hemma mot Torslanda.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Tvååkers Melvin Sjöland var en av flera som firade framgångar i träningsma­tchen hemma mot Torslanda.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden