Hallands Nyheter

Svensson matchvinna­re för Warberg efter straffrädd­ning

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Warberg IC fortsätter att vara hundraproc­entiga när matcherna ska avgöras på övertid. Hanna Svensson och Andrea Envall klev fram och såg till att laget vann sin sjätte sudden-match på lika många försök efter stor dramatik.

– Vi vet om att vi är starka där. Det hjälper oss mentalt och gör att vi känner oss trygga i det spelet, säger Hanna Svensson.

Även om Warberg vunnit sex av sex matcher som gått till förlängnin­g var det första gången denna säsong som det även krävts straffar för att avgöra matchen. Det blev till slut seger med 5–4 borta mot IBK Lund Elit.

– Jag tycker att vi gör en bra match. De mål vi släpper in är dessvärre misstag men vi jobbar oss in i matchen mer och mer och skapar situatione­r som gör att vi kan göra mål också, säger målvakten Hanna Svensson.

Hemmalaget Lund tog ledningen med 1–0 i slutet av den första perioden. I mitten av andra kvitterade Warberg genom Malin Andersson. I spel i numerärt överläge

gjorde sedan Lisa Andersson 2–1 när hon fick bollen framför kassen och kunde lyfta in ledningsmå­let.

Det var dock långt ifrån över där. Lund vände på steken och gick till pausvilan med ledning 3–2. Emma Thorsson kvitterade för Wic innan Lund tog tillbaka ledningen på straff.

– Det är extremt mycket slag, de spelar man-man och kommer alltid nära och då blir det många sådana situatione­r. Jag kan inte förstå hur de inte kan ha fler utvisninga­r eller straffsitu­ationer emot sig, det är obegriplig­t och den var sjukt billig.

Warberg plockade ut målvakten Hanna Svensson i slutminute­rna för att spela sex mot fem i jakten och lyckades kvittera. Hilma Ahnlund slog en diagonalpa­ssning till Ida Hawerman som satte dit 4–4 och såg till att matchen gick till förlängnin­g.

Efter en mållös sudden-period väntade ett avgörande på straffar. Det krävdes åtta stycken innan en vinnare kunde koras. Andrea Envall satte först sin straff och direkt efter stod Hanna Svensson för en matchvinna­nde räddning på Maria Ålunds straff.

Hanna Svensson läste motståndar­ens dragning, kastade sig åt rätt håll och tog bollen med vänsterhan­den.

– Att rädda straffar är alltid gött och det var bara glädje att kunna avgöra på det sättet.

– Jag gillar straffar och försöker bara följa med så gott det går och låta spelaren göra första draget. Sen försöka stå rätt placerad eller hoppas att de gör ett misstag när bollen släpps från klubben och den här gången gick det vägen.

Warberg fick därmed med sig en viktig bonuspoäng i bottenstri­den i SSL.

 ?? BILD: PER WIKLUND ?? Warbergs målvakt Hanna Svensson stod för en avgörande räddning i matchen mot Lund.
BILD: PER WIKLUND Warbergs målvakt Hanna Svensson stod för en avgörande räddning i matchen mot Lund.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden