Hallands Nyheter

Tilde Johansson snuvades på guldet i inomhus-sm

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Tilde Johansson hade siktet inställt på guldet men fick nöja sig med en bronsmedal­j i SM i Karlstad. Detta efter att 24-årige Lovisa Karlsson stått för en skräll och tagit hem guldet i den sista omgången.

I kvalet gick allting enligt planen för falkenberg­aren som hoppade 6,33 meter direkt och kvalade in sig som tvåa till längdfinal­en som blev en dramatisk sådan.

Där ledde Tilde Johansson med ett hopp på 6,48 inför den sjätte och sista omgången. Maja Åskag hoppade en centimeter längre och såg ut att vara på väg mot guldet.

Men Lovisa Karlsson, som låg fyra i det läget, gjorde ett riktigt fint hopp på 6,55 och lyckades därmed sno åt sig guldmedalj­en från stjärnorna.

När HN pratade med Tilde Johansson efter tävlingen var det blandade känslor.

– Jag hade ställt in mig på att ta hem guldet i år, så det var så klart surt när man lett tävlingen hela vägen inför sista omgången. Men det var verkligen bra hoppning från min sida så jag tar med mig det. Även om jag helst hade velat stå högst upp på pallen, säger Tilde Johansson.

Hon var nöjd med sin hoppning. – Om man kollar resultatmä­ssigt så är 6,48 och två hopp till över 6,40 ändå stabilt och jag hade en bra känsla i hoppningen.

Att Lovisa Karlsson tog hem guldet överraskad­e många men Johansson kände tidigt att hon kunde utmana.

– Lovisa har verkligen gått framåt jättemycke­t i vinter och tog hem guldet på 60 meter häck så man såg att hon var i jättebra form. Hon gjorde det jättebra i kvaltävlin­gen också så jag visste att hon skulle bli tuff att slå. Men det är jättekul för henne att hon gått framåt så.

Nu återstår endast en tävling av inomhussäs­ongen i Berlin på fredag innan utomhussäs­ongen drar igång för falkenberg­aren.

– Det är en silvertävl­ing med många duktiga som kommer dit.

– Målet är att hoppa bättre än jag gjorde i dag. Jag har hoppat längre och längre för varje tävling så förhoppnin­gsvis blir det ännu längre på fredag.

Säsongens stora mål är att ta en plats i Os-truppen. Men då krävs det att Johansson hoppar minst 6,65 i ett Os-kval för att vara aktuell. Detta då det är gränsen som förbundska­ptenen Kajsa Bergqvist satt upp.

Johansson har sommaren på sig att nå dit.

– Tanken är att börja tidigt också för att ge det chansen så det finns både tid och möjlighete­r för att nå det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden