Hallands Nyheter

Wic laddade upp med seger inför seriefinal­en

- BILD: KRISTER ANDERSSON Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Warberg IC hamnade i underläge borta mot nästjumbon Kalmarsund Ungdom, men vände och vann till slut komfortabe­lt. Siffrorna skrevs till 2–8 (2–1, 0–2, 0–5). Härnäst väntar seriefinal mot Hovslätt.

Warberg vann stort (12–4) hemma mot Kalmarsund i november, men ölänningar­na är ett bättre lag hemma än borta. Wic-tränaren Johan Astbrant var inställd på en svår bortamatch på förhand.

– Vi vet att de är extremt hemmastark­a. De har bara förlorat en match stort hemma, annars har det varit uddamålet åt något håll, säger Astbrant.

Han fick se sitt lag ta ledningen genom Filip Erheden, men sedan vände nästjumbon Kalmarsund på matchen med två fullträffa­r och efter första perioden stod det 2–1 på tavlan.

– De kom ut starkt och gjorde en bra första period. Vi kom inte upp i den nivån vi vill och det blev ganska hackigt. Det är ett långsammar­e golv som påverkar både kvalitén och tempot på passningar­na och spelarna var lite frustrerad­e. Men jag tycker att vi tog oss ifrån det bra, säger Astbrant.

Wic gjorde lite justeringa­r, gick ner på antalet spelare och lyckades vända på steken i den andra perioden efter mål av Rikard Eriksson och Morics Krumins.

– Vi får bra träff på det och går på omställnin­garna mer. Vi tar alldeles för få omställnin­gar i inledninge­n och då är de ganska bra i uppställt försvar. Men när de tappar sorteringe­n i sitt försvarssp­el är vi starka och där gör vi x antal mål på det. Där är vi bra.

I den tredje perioden var det aldrig något snack om saken när Wic drygade ut ledningen till 6–2 innan Kalmarsund tog timeout och plockade målvakten för att spela sex mot fem i slutminute­rna. Det slutade med två Wic-mål i tom bur och seger med 8–2.

– Vi blir lite rakare i spelet och spelar inte bara runt som vi gör första 40 minuterna. Vi hittar fler målchanser i tredje och det är någonstans omställnin­garna som gör att vi vänder och vinner, säger Johan Astbrant.

Nästa helg väntar seriefinal hemma mot Hovslätt som toppar tabellen två poäng före Warberg med fyra omgångar kvar av grundserie­n.

– Det har varit en ganska intensiv period, så jag har inte kommit så långt i tankarna, men det ska bli jäkligt kul med seriefinal i ett kokande SWC, avslutar Astbrant.

 ?? ?? Warbergs Rikard Eriksson var poängbäst i segern mot Kalmarsund med 1 mål + 3 assist. Arkivbild.
Warbergs Rikard Eriksson var poängbäst i segern mot Kalmarsund med 1 mål + 3 assist. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden