Hallands Nyheter

Tovek fortsätter att skörda framgångar

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Det fortsätter gå bra för Evelina Tovek under sin vistelse i Qatar som hoppade hem tre topplaceri­ngar i rad. Varav en seger i en femstjärni­g klass med hästen Cortina 212.

– Hon har varit väldigt duktig. Kul att hon kan dra in lite pengar här, säger Tovek.

The Amir´s Sword Internatio­nal Equestrian Festival är namnet på tävlingen som Evelina Tovek skördat framgångar i de sista dagarna med två olika hästar i Doha.

Bäst gick det för hennes snabba häst Cortina 212 som vann klassen med hinder på 145 centimeter i konkurrens med 31 startande ekipage i det varma klimatet. En seger som gjorde att hon kunde inkassera ungefär 79 000 kronor i prispengar.

– Hästen är inte så stor men hon kämpar alltid. Jag följde min plan och det höll hela vägen till förstaplat­s så det var kul, säger Evelina Tovek.

Under fredagen slutade hon dessutom trea i Grand Prix-kvalet bland 24 startande och inkasserad­e drygt 47 000 kronor i prispengar.

– Där var hon också väldigt snabb. Jag missade att svänga innan det sista hindret, annars hade vi nog vunnit så det får jag ta på mig. Hästen hade fixat det men nu blev vi trea i stället så det är vi så klart också nöjda med.

– Jag valde två klasser som jag skulle försöka vinna. Målet var att ta en topp tre-placering i båda och det lyckades vi med.

Tovek tävlade även med sitt framtidslö­fte Moeboetoe vd Roshoeve som slutade trea i en klass med hinder på 150 centimeter och tia i en annan klass med samma höjd.

– Min bästa häst är ju fortfarand­e hemma så jag är väldigt glad över hur de här hästarna har presterat.

Under veckans gång har hon dragit in runt 13 000 euro i prispengar. Totalt har det än så länge blivit cirka 66 000 euro (Runt 740 000 svenska kronor) under vistelsen i Qatar. En siffra hon är väldigt nöjd med.

Tovek ska vara på plats i Qatar under totalt två månaders tid. Tävlandet fortsätter under kommande vecka så det kan komma att bli betydligt mer prispengar än så när allt är över.

– Mest handlar det om att komma igång med alla hästarna inför kommande säsongen och ha lite roligt. Men sen kostar det ju en del att åka hit också så det är klart att man måste dra in lite pengar också, säger Evelina Tovek.

 ?? BILD: EMMA WALLSKOG ?? Evelina Tovek med hästen Cortina.
BILD: EMMA WALLSKOG Evelina Tovek med hästen Cortina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden