Hallands Nyheter

Nytt franskt Vm-guld – svenskorna långt efter

-

Justine Braisaz-bouchet fixade Frankrikes sjätte guld i skidskytte-vm, samtidigt som svenskorna sköt bort sig tidigt i masstarten. Hanna Öberg var bästa svenska på en niondeplat­s.

– I dag var det en riktigt tuff tävling. Men jag kan inte lämna här och vara besviken. Damstafett­en och gårdagen är ett väldigt fint minne som jag kommer ha med mig, säger Hanna Öberg till SVT.

De blågula skidskytte­damerna förmådde dock inte surfa vidare på framgångsv­ågen efter lördagens stafetter i Nove Mesto.

I damernas avslutande masstart, som genomförde­s i sol och snälla vindförhål­landen, var skytteinsa­tsen på tok för dålig för att svenskorna skulle kunna blanda sig i toppstride­n.

Redan i första liggande skyttet bommade samtliga fem åkare minst ett skott var. När regerande världsmäst­aren Hanna Öberg sedan brände ett nytt skott i nästa liggande, samtidigt som lillasyste­r Elvira bommade två, fanns inte längre mycket att hoppas på.

Justine Braisaz-bouchet var i en klass för sig – snabb på skidorna och felfri på vallen. Fransyskan vann drygt en halvminut före italienska Lisa Vittozzi och bakom henne såg Lou Jeanmonnot till att det även blev franskt brons.

Hanna Öberg, tre bom totalt, var nästan två minuter bakom när hon åkte i mål som bästa svenska på en

niondeplat­s. Linn Persson slutade 17:e, Mona Brorsson 21:e, Elvira Öberg 22:a och Anna Magnusson 26:a.

De svenska damerna, som tog silver i stafetten, lämnar därmed VM i Nove Mesto utan några individuel­la medaljer.

– Det har varit mycket bra, sedan har det i de individuel­la loppen inte riktigt räckt till. Jag gjorde ändå säsongens bästa sprint och en bra jaktstart, men det var inte tillräckli­gt för att få kliva upp på pallen, säger Hanna Öberg till SVT.

För ett år sedan lämnade Öberg VM med både guld och silver individuel­lt. Nu pratade hon om sjukdomspe­riod runt jul och känningar i ett knä som störningsm­oment på väg mot VM.

– Även fast det inte har påverkat mig under tävlingarn­a är det klart att knäkänning­en inte har varit optimal, säger hon.

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG ?? Hanna Öberg och svenskorna hade inget med medaljstri­den att göra.
BILD: FREDRIK SANDBERG Hanna Öberg och svenskorna hade inget med medaljstri­den att göra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden