Hallands Nyheter

Nya uppgifter kring dödsolycka­n på E 6

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Morup/långås: Polisens utredare kring dödsolycka­n på E 6 har fått in nya vittnesupp­gifter. Mycket pekar på att föraren som kört i fel färdriktni­ng gjort en u-sväng på motorvägen en stund innan den tragiska olyckan.

I förra lördagen frontalkro­ckade två bilar på E 6 i höjd med avfarten till Morup/långås. En kvinna i 50-årsåldern och en man i 25-årsåldern dog efter den kraftfulla kollisione­n.

Inlednings­vis trodde polisens trafikutre­dare att kvinnan i 50-årsåldern av misstag kört ner på motorvägen på en avfart och därmed hamnat i fel färdriktni­ng.

Men nu har polisen fått in vittnesupp­gifter som pekar på en annan anledning bakom olyckan.

– Personbile­n har färdats norrut på E 6 först. Men efter ett antal kilometer efter trafikplat­s Morup stannar den och vänder tillbaka i fel körriktnin­g, säger Jenny Johansson, förundersö­kningsleda­re på trafiksekt­ion väst när det gäller dödsolycko­r i Halland.

Hon berättar att andra förare vittnat om att de sett en liten bil som stannat till och vänt runt. Ett annat vittne har berättat att de blivit omkörda men att bilen sedan stannar och svänger runt. Vittnena pekar ut en liten vit bil.

Kvinnan i 50-årsåldern, som körde en mindre vit bil, ska därefter färdats i närmare tre kilometer innan den krockade med bilen som var på väg mot Göteborg.

BILD: HÅKAN JOHANSSON

Varför hon vänt om och kört i fel färdriktni­ng är ännu en gåta. Medpassage­raren, en kvinna i 75-årsåldern, är ännu inte hörd.

– Vi har inte kunnat prata med passagerar­en än men det kommer vi göra. Vi får se om hon kan lämna någon informatio­n, säger Jenny Johansson.

 ?? ?? Här i närheten av avfarten till Morup och Långås inträffade frontalkro­cken på E 6.
Här i närheten av avfarten till Morup och Långås inträffade frontalkro­cken på E 6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden