Hallands Nyheter

Isak Bjerkebo hyllas efter Bois seger mot IFK Luleå

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Varbergs Bois inledde tävlingssä­songen på bästa sätt genom att ta en säker seger borta mot IFK Luleå i svenska cupen. Då hyllas målskytten Isak Bjerkebo av lagkamrate­n Diego Montiel. – Han är fantastisk! En showare, det är kul att se honom spela fotboll, säger Montiel om sin lagkamrat.

Division 2-laget IFK Luleå kom till spel med ett skadeskjut­et lag och saknade bland annat lagets nyckelspel­are och mittfältar­e Sebastian Sandlund. Varberg mönstrade ett starkt lag och tog kontroll på matchen direkt.

Varberg vann till slut med hela 4–0 (1–0) och fick därmed bästa tänkbara start på svenska cupen.

– Känns bra att vinna och viktigt med tre poäng i första matchen, säger Diego Montiel.

Han tillägger sedan:

– Jag tycker att vi kontroller­ar matchen bra i 35 minuter, sen tappar vi lite i slutet på första och ger dem lite luft. Lite onödigt kanske men i andra halvlek kommer vi ut och kör över dem totalt.

Det tog 17 minuter innan det meriterade nyförvärve­t Diego Montiel nätade i sin tävlingsde­but för Varberg. Olle Edlund vann bollen och spelade fram den till Montiel som löpte ifrån sin försvarare och dunkade in 1–0 i nättaket. Ett mål som stod sig halvleken ut.

– Skönt att göra mål så klart. Det tar jag med mig.

– Vi slog en långboll där jag gick mot backen men han missar, jag tar den från honom och sen var jag fri och kunde bara smälla dit den.

Tidigt i den andra var det dags för nästa nyförvärv att presentera sig. Olle Edlund nickade ett inspel från vänster mot mål där Luleås målvakt inte kunde hålla returen som istället hamnade hos Azeez Temitope Yusuf som gjorde 2–0.

I minut 72 stod sedan Isak Bjerkebo för matchens delikatess när han med hjälp av en sulfint rundade målvakten och spelade fram Anton Kurochkin som kunde slå in bollen i öppet mål.

Bjerkebo gjorde sedan 4–0 med tio minuter kvar efter att ha placerat in bollen i bortre. Efter matchen hyllades han av Montiel.

– Han är fantastisk! En showare, det är kul att se honom spela fotboll.

– Kanske inte just i den här men i tidigare matcher tycker jag att vi haft ett bra samspel där vi hittat varandra på ett bra sätt så det ska vi bygga vidare på.

Han var dock själv inte helt nöjd. – För egen del tycker jag att jag tappade några onödiga bollar. Jag måste göra det bättre, men som lag tycker jag att vi spelade bra.

Hur var planen?

– Inte den bästa. Det var ganska tungt och studsigt, man fick inte med sig bollen så mycket. De borde de lägga om tycker jag.

” Vi har haft ett bra samspel där vi hittat varandra på ett bra sätt så det ska vi bygga vidare på. Diego Montiel

På annat håll i Bois grupp besegrade Malmö FF Öster med 2–0. Montiel tror att Varberg kan hota storfavori­ten om gruppseger­n.

– Absolut. Vi spelar för att vinna oavsett vilka vi möter. I cupen kan allting hända så vi tar en match i taget sen får vi se hur det blir.

 ?? ?? Varbergs Isak Bjerkebo stod för ett mål och en assist mot IFK Luleå.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON
Varbergs Isak Bjerkebo stod för ett mål och en assist mot IFK Luleå. ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden