Hallands Nyheter

FFF:S offensiva nyförvärv gjorde sitt första mot MFF

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Han har kommit till Falkenberg­s FF för att bidra med mål. Mot Malmö FF kom det första av förhoppnin­gsvis många för Oskar Lindberg i den gulvita tröjan.

Oskar Lindberg, 23, är ny från AFC Eskilstuna där han gjorde tre mål på 27 matcher i Superettan under fjolåret. I träningsma­tchen mot Malmö FF, som Falkenberg vann med 2–0 i Limhamn, gjorde ytterforwa­rden sitt första mål i Fff-tröjan när han smekte upp bollen i nättaket från 13-14 meter.

– Aguda var nere vid hörnflagga­n och vann tillbaka bollen. Han ser att han har möjlighet att lägga in den i boxen och spelar snett bakåt till ”Leo” (Farah Shahin) egentligen tror jag. Då skriker jag till Leo att hoppa över och han gör som jag säger, berättar Lindberg om sin första fullträff i gulvitt.

Hur viktigt är det för dig att bidra med målskyttet i Falkenberg?

– Det är jättevikti­gt. Jag vill bidra med så många poäng som möjligt såklart. Det är målet.

Efter 45 minuter i debuten mot BK Astrio i tisdags blev det knappa 70 minuter mot MFF innan Lindberg ersattes av Remo Gotfredsen Grgic ute på vänsterkan­ten.

– Det är skönt att komma in i det. Det är andra matchen för mig och jag behöver komma in i matchspel så mycket som möjligt. Det kändes bra, speciellt att få göra första målet då.

Vad tyckte du om lagets insats?

– Vi gör en bra match. Det är ett bollskickl­igt lag vi möter. Vi ligger väldigt tajt och låter dem ha bollen, men de skapar inte så mycket chanser. Vi väljer att pressa när vi har möjlighet för det och jag tycker att vi har dem där vi vill ha dem.

Oskar Lindbergs moderklubb är Tanums IF. Därefter blev det spel i Grebbestad och Ljungskile innan säsongen med AFC Eskilstuna i fjol. Nu är han tillbaka i Västsverig­e igen och har fått nycklarna till sin lägenhet i Falkenberg.

– Jag flyttade nu i veckan faktiskt. Jag har bott på hotell nu innan i Falkenberg, men nu är jag helt stadgad här.

Hur har du kommit in i gruppen?

– Jag tycker att jag kommit in jättebra. Klubben har skött det fantastisk­t och gubbarna i laget har varit väldigt välkomnand­e, så jag har kommit in i det hur bra som helst.

Fff-tränaren Christoffe­r Andersson tycker att Lindberg gjort två bra insatser i sin nya klubb.

– Han visar att han är klok utifrån sitt rörelsemön­ster, en lagspelare som jobbar för laget och pressar för laget. Han har speed och skicklighe­t med bollen och visar i den här matchen att han klarar av lagarbetet på ett jättebra sätt. Han gör ett jättefint mål där han dunkar dit den i nättaket.

 ?? BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? Falkenberg­s Oskar Lindberg gjorde sitt första mål för FFF i träningsma­tchen mot Malmö FF.
BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG Falkenberg­s Oskar Lindberg gjorde sitt första mål för FFF i träningsma­tchen mot Malmö FF.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden