Hallands Nyheter

Fick inget kontrakt i Tvååker – nu tränar han med Varbergs Gif

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Förre Falkenberg­s Ff-talangen Carl Martinsson är på jakt efter ny klubb.

Efter att ha provtränat med Ettan-klubbarna Onsala BK och Tvååkers IF är siktet inställt på Varbergs Gif.

– Vi vill gärna ha honom, säger Gif-tränaren Ali Kraym.

23-åringen lämnade Derome Åskloster för Falkenberg­s FF i tonåren, men har de senaste åren fått se sin utveckling hämmas av skador. Fjolårssäs­ongen tillbringa­de han i den sedermera nedflyttad­e division två-klubben Tölö, där han efter att ha kommit tillbaka en knäskada spelade regelbunde­t under hösten.

Inte ens då fick han emellertid vara helt skadefri.

– Jag bröt båtbenet i september, men kunde skjuta på operatione­n till december för att spela klart säsongen med Tölö, berättar Martinsson, som även hann med ett provspel med Ettan-nykomlinge­n Onsala innan det var dags att lägga sig på operations­bordet.

– Men det blev inget där. De kände inte att de hade en plan för mig.

Nu har han fått liknande besked från Tvååker efter att ha tränat med Pierre Krantzs lag de senaste veckorna.

– Det var lite samma känsla i Tvååker som det var i Onsala. Pierre verkar vara en jättebra tränare, men han är precis som jag inne på att jag behöver få kontinuerl­ig speltid och skulle må bra av att få den i tvåan.

Entré: Varbergs Gif. Från och med måndagen ska Martinsson träna med division två-klubben.

– Jag har inte kritat på något än, men jag ska träna med Gif och det känns bra där. Jag trivdes bra under Alis ledning när jag var utlånad från FFF till Ullared, och Gif har många unga, duktiga spelare som har erfarenhet från spel högre upp så jag tycker att de ska tillhöra toppen av tvåan.

Intresset för varandra verkar vara ömsesidigt.

– Han tränar hundra med oss med start i dag och vi vill gärna ha honom. Det är en bra kille och en duktig fotbollssp­elare som är användbar på många positioner, säger Ali Kraym.

 ?? ARKIVBILD: PELLE BÖRJESSON ?? Carl Martinsson har varit skadedrabb­ad under sin karriär. ”Jag kör stenhårt på gymmet nu för att inte hamna där igen”.
ARKIVBILD: PELLE BÖRJESSON Carl Martinsson har varit skadedrabb­ad under sin karriär. ”Jag kör stenhårt på gymmet nu för att inte hamna där igen”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden