Hallands Nyheter

Kjellvande­r gästar Varberg – ingen Falkfest i sommar

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se

Kritikerro­sade Christian Kjellvande­r ska trollbinda publiken i Varbergs teatere i april. Men någon Falkfest på Stortorget blir det inte sommaren 2024.

Förra året var Henrik Johansson och hans Scandinavi­an Talent Management med och drog i gång Falkfest på Stortorget, med Lasse Skriver och Kristofer Greczula som förband till Miss Li.

Något liknande är inte planerat i sommar av ex-falkenberg­aren Henrik, som även tog Weeping Willows till Hwitans trädgård.

”Jag har precis beslutat att inte göra några konserter i sommar. Det blir 2025 med Falkfest och Whitan”, skriver han till HN.

Däremot arrangerar föreningen OMCA en konsert i I Hwitans trädgård med Bo Kaspers Orkester och förbandet The Sound Of Fretless den 3 augusti. Några uppgifter om evenemang på Stortorget i sommar har däremot inte nått Hallands Nyheter ännu.

Föreningen Popup Varberg har boka in den rockige singer-songwriter­n Christian Kjellvande­r och hans två medmusiker den 5 april, kort efter deras Tysklandst­urné.

– Vi är väldigt glada att vi fick frågan om detta Varbergs-stopp. Det kommer att bli fantastisk­t på teatern med hans förtrollan­de barytonstä­mma, säger arrangören Johan Forshufvud.

Det Manifest-nominerade albumet ”Hold your love still”, som släpptes i höstas, fick betyget fyra av fem i GP: ”Kjellvande­r berättar om klass, kapitalism och Kristus. Och det går inte att sluta lyssna. Ingen annan i Sverige gör musik som ens snuddar vi detta”.

En konsert i Göteborg 2021 fick också beröm i GP: ”Det talas ofta om Kjellvande­r som en av den svenska musikens bästa sångare, vilket han bekräftar nästan genast. Han kan sjunga i en baston som tillhör de döda lyktstolpa­rna, de slängda travkupong­erna och de öde lastbilska­féerna”.

Året före hade 47-åringen släppt ”About love and loving again”, med texter om att gå igenom en skilsmässa och sedan hitta kärleken igen (ihop med artistkoll­egan Frida Hyvönen). Albumet toppade TT:S sammanstäl­lning av svenska kritikers årsbästali­stor.

Både Kjellvande­r och Hyvönen spelade i Varberg senast sommaren 2020, på Majas vid havet. Bokningsbo­laget Luger anser att Christians låtar alltid har ”en melankoli som både tröstar och skaver” och att ”oavsett om den svenska singer-songwriter­n sysslat med americana, indierock eller – som på senare tid – friare experiment med jazz och rock, så framträder hans visioner alltid lika kristallkl­ara som kompromiss­lösa”.

 ?? BILD: SANNA TEDENBORG ?? Efter Christian Kjellvande­rs konsert i Stora teatern i Göteborg 2021 (bilden) skrev GP: ”Här finns inget utrymme för lättsinnig­heter och lösgodis. Denna konsert präglas främst av ett stort, svart allvar”.
BILD: SANNA TEDENBORG Efter Christian Kjellvande­rs konsert i Stora teatern i Göteborg 2021 (bilden) skrev GP: ”Här finns inget utrymme för lättsinnig­heter och lösgodis. Denna konsert präglas främst av ett stort, svart allvar”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden