Hallands Nyheter

Seve Andersson

- Viola Claesson Gunnarps Lunnagård

Seve Anderson har gått bort. Han skulle ha fyllt 85 år nästa månad. Allt gick så fort - nyss satt han glad och gemytlig vid kaffeborde­t på Ätranhemme­t och så blev han medvetslös bara några dagar senare efter en fallolycka. Alla vi vänner är chockade.

Seve var en mycket speciell personligh­et Han var hjärtegod i ordets rätta bemärkelse. Skänkte pengar till välgörande ändamål trots att han själv hade den allra lägsta pensionen. Han var hjälpsam och ställde alltid upp. Han hade gammaldags vanor i vardagen – han drog ut och rätade spik så fort han fick chans, det hade jag inte varit med om tidigare. Han var allmänbild­ad och ville gärna diskutera och hade ett enastående minne. Seve visste vad varendaste både bybo och utsocknes hade för födelseår.

Mest kommer säkert alla ihåg hans underfundi­ga humor. På Gunnarps Lunnagård som varit hans föräldrahe­m, hade han ett par gånger varit statist i Stefan och Kristers filminspel­ningar. På så sätt hade han också träffat kända skådespela­re som Kent Andersson från Göteborg. Seve deltog också på Lunnagårds och Hembygdsfö­reningens Medeltidsd­agar. Han var med i Hemvärnet och aktiv i Ätrans skytteföre­ning där han hade många vänner.

Alla roliga minnen med Seve gläds jag åt så länge jag lever. Jag har alltid tänkt att Han skulle bli minst hundra år. Men i stället fick han inte ens vara med den 9 februari, när solen når över

Lunnagårds ladugårdst­ak. Det brukar vi fira med kaffe och tårta. Seve tärde ut många meningsful­la minnen. Åh vad du kommer att vara saknad!

 ?? BILD: PRIVAT ??
BILD: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden