Hallands Nyheter

Nya tränaren vinnare i första tävlingsma­tchen med Bois

Tobias Linderoth inledde sin tävlingsde­but som tränare för Varbergs Bois med en säker seger borta mot IFK Luleå i cupen. – Alltid skönt, säger han.

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Den första gruppspels­matchen i Svenska cupen slutade med en minst sagt klar seger för Varbergs Bois som besegrade division 2-laget IFK Luleå på bortaplan med 4–0 efter mål av Diego Montiel, Azeez Temitope Yusuf, Anton Kurochkin och Isak Bjerkebo.

– Jag tycker att vi kontroller­ar matchen bra i första halvlek. Med lite mer skärpa hade vi kunnat göra ett par mål till men jag är nöjd med spelet och kontrollen vi hade på matchen, säger Varbergs Bois tränare Tobias Linderoth och fortsätter:

– I andra får vi bättre utdelning. Även där kunde vi fått bättre utdelning men vi vågade stå upp lite mer i presspelet och vara lite högre i lite längre perioder. Vilket gjorde att vi malde ner dem.

Luleå hade ett par halvchanse­r i slutet av första halvleken men kunde aldrig riktigt hota Varberg.

– Vi släpper inte till så mycket egentligen. Jag tycker att vi har balans i laget. Det kan annars vara en risk när man möter den här typen av lag att de ställer om och skapar chanser utifrån det men jag tycker att vi löste det ganska bra.

Tränaren var nöjd med spelarnas inställnin­g då man mötte ett lag från lägre divisioner och dessutom hade en lång resa i benen.

– Killarna åkte 06.45 från Varberg samma morgon för att spela match på ett konstgräs inomhus. Så det är många grejor man kan vara nöjd med i attityd och inställnin­g samt hur vi tog oss an matchen.

Konstgräsp­lanen i Arcushalle­n, som matchen spelades på, är ökänd för att orsaka knäskador och underlaget får årligen skarp kritik från spelare och ledare.

Hur var planen?

– Det målades ju upp som att det var en riktig skitmatta (skratt) så jag blev positivt överraskad. Den var faktiskt mycket bättre än jag trodde.

– Sen får du inte den fukten som det blir på konstgräs utomhus, vilket gör att det blir en onaturlig studs där bollen studsar rakt upp och kommer lite småhoppand­e. Kanske svårt att få fart på bollen men det är så det är.

Bois tillbringa­de natten i Luleå för att sedan flyga hem på tisdagen.

– Vi ska ha en träning på förmiddage­n,

” Det är många grejor man kan vara nöjd med i attityd och inställnin­g samt hur vi tog oss an matchen.

sen äta lunch innan vi flyger hem, säger Tobias Linderoth och berättar att han även skulle försöka hinna med en sväng på Luleås ispromenad i hamnen innan hemresan.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Bois tränare Tobias Linderoth.
BILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs Bois tränare Tobias Linderoth.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden