Hallands Nyheter

Sebastian Ekholm och Gif Sundsvall bryter kontraktet

I fyra dagar var han Gif Sundsvalls spelare. Nu har Sebastian Ekholm och klubben kommit överens om att bryta kontraktet. Personliga skäl ligger bakom beslutet. – Familjen är prio ett. Sedan kommer fotbollen, säger målvakten med rötterna i Varberg.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Sebastian Ekholm och sportchefe­n i Gif Sundvall Joel Cedergren har haft många samtal de närmaste dygnen.

Nu väljer parterna att gå skilda vägar.

– Det är en personlig grej inom familjen som skett under helgen som ingen kunde förutspå. Det är akut och jag måste ta vara på dem. Med respekt till min familj vill jag inte gå in på det mer än så, säger Sebastian Ekholm och fortsätter:

– Fotbollsmä­ssigt var jag väldigt taggad och sugen på att komma upp. Jag såg verkligen fram emot det. Det är tråkigt men det finns saker som man inte påverka.

För Sebastian Ekholm blev det till slut ett val han måste göra.

– Man funderar, det gör man, men familjen är familjen, och då ville framför allt jag avbryta. Och för klubben var det inga problem. Jag har förklarat och de förstår vad som hänt.

Var är du nu?

– Nära familjen. Jag har varit hemma i Varberg i helgen. Jag skulle ju egentligen ha flyttat i dag.

Vad händer nu då?

– Vi får se. Fotbollsmä­ssigt har jag inte hunnit tänka så mycket, men fotbollen finns också alltid i mitt liv. Med tanke på det som hänt nu ska jag försöka söka mig närmare hem än de tolv timmar som det är upp till Sundsvall.

Har du andra alternativ?

– Min agent tittar ändå lite, men inget vi pratat om. Det som hänt det är det jag kan fokusera på. Familjen är prio ett. Sedan kommer fotbollen.

Kontraktet med Gif Sundsvall gällde över 2024 och det är något Sebastian Ekholm jobbat länge för.

– Så är det. Jag var väldigt taggad att ta mig an utmaningen. Jag känner att jag var redo, men nu blev det som inte någon ville, men det är inget jag kan påverka. Just nu är det inte så viktigt för mig.

I en kommentar på Gif Sundsvalls hemsida säger Joel Cedergren: ”Vi har haft flera samtal med Sebastian, och efter noga övervägand­e har vi

” Jag känner att jag var redo, men nu blev det som inte någon ville, men det är inget jag kan påverka. Just nu är det inte så viktigt för mig.

tillsamman­s kommit överens om att avsluta avtalet i förtid på grund av hans familjesit­uation. Sebastian känner att det inte passar just nu att flytta så långt från sin familj, och vi respektera­r hans beslut”.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Sebastian Ekholm blev klar för Gif Sundsvall i slutet av förra veckan, men nu går han och klubben skilda vägar.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Sebastian Ekholm blev klar för Gif Sundsvall i slutet av förra veckan, men nu går han och klubben skilda vägar.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden