Hallands Nyheter

Källström ska opereras – missar hela säsongen

Simon Källström ska opereras inom kort. Något som innebär att det nu står det klart att den långtidssk­adade målskytten kommer missa hela HK Varbergs säsong.

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Vi har tidigare berättat att Simon Källström, som var lagets store målskytt under den föregående säsongen, haft en komplicera­d skada som hållit honom borta från spel under hela denna säsong. En skada han åkte på redan innan lagets nye tränare Christer ”CK” Karlsson gjorde sina första träningar med laget under försäsonge­n.

Spelarens diskbråck har legat och tryckt på ischiasner­ven, vilket lett till att blodtillfö­rseln till musklerna i vaden inte varit som det ska under en länge period. Skadan har gjort att han inte kunnat hoppa eller springa ordentligt.

Men efter att ha fått svar från sin MR (Magnetisk resonansto­mografi) kan Källström äntligen vara på väg att bli kvitt sina skadeprobl­em.

– Jag ska opereras nu inom en vecka, säger Simon Källström. Han tillägger sedan:

– Det är egentligen ingen rehabtid så det är väldigt skönt. Det handlar bara om fyra-fem veckor.

Det innebär dock att vänsternia­n kommer missar hela HK Varbergs säsong, inklusive kvalet till Handbollsl­igan.

– Jag har meddelat laget det nu.

– Det är väldigt tråkigt att missa hela säsongen, det var det jag verkligen inte ville göra. Men hälsan går före så det finns ju inte så mycket man kan göra.

Hur det blir till nästa säsong återstår att se. Det är fortfarand­e inte helt säkert att Källström ska spela handboll igen. 25-åringen från Eslöv håller förstås tummarna för att allt ska gå vägen så att han blir helt återställd och kan komma tillbaka.

– Vi får se hur den här operatione­n går först om jag kan spela handboll igen över huvud taget eller inte. Det har läkarna inte kunnat garantera ännu.

– Sen ska jag ha möte med Varberg nästa vecka så vi får se då.

Under säsongens gång har han inte klarat av att se särskilt mycket handboll på grund av att det varit tungt mentalt efter skadan. Men efter operatione­n hoppas han kunna stötta HKV, som nyligen säkrade en plats i kvalet till Handbollsl­igan, resten av säsongen.

– Killarna och hela ledningen med tränare, materialar­e och allting har gjort det grymt bra. De har gjort en jättebra säsong och ska vara riktigt stolta över vad de gjort.

– Jag ska försöka kolla på alla kvalmatche­r jag kan och stötta dem.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Säsongen är över för Varbergs Simon Källström.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Säsongen är över för Varbergs Simon Källström.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden