Hallands Nyheter

Sluta gnäll om era tre semesterpe­rioder

-

Varberg. Gång efter annan kan jag läsa om de tre semesterpe­rioderna för kommunens undersköte­rskor. Det är i artiklar om och i insändare från Undersköte­rskeuppror­et och alla lika skrattreta­nde med sitt gnäll över att ha fått semestern indelad i tre perioder. Det verkar som att ni tror att detta är något nytt påfund och inte vet att det finns mängder med yrkesgrupp­er som haft detta system i urminnes tider, till exempel flera anställda inom stat och landsting. Läser vi om dessa var och varannan vecka?

Jag har svårt att förstå att de olika perioderna skulle påverka återhämtni­ngen, vilket ofta hävdas. Ett av de bedrövliga­ste argumenten jag läste var att det inte blivit någon vila då vederböran­de fått gå upp för att skicka barnen till skolan. Stackars dig!

Ett annat ofta förekomman­de är att de inte fått samma veckor som sin partner. Hur många är inte de föräldrar som sprider ut semestern på olika perioder över sina barns sommarlov, allt för att de inte ska behöva gå till förskola eller fritids? Barnen i främsta rummet, kanske en vecka tillsamman­s, ingen egoism hos dessa vuxna. Kan tillägga att min partner är egen företagare med sin mest hektiska period under sommaren så jag vet hur det är med olika ledigheter.

Jag vet också sedan min tid i arbetslive­t med fem semesterve­ckor, att det var alltid några på arbetsplat­sen som såg till att få ”sina” veckor. Var du dessutom singel och utan barn hamnade du obeveklige­n längst ner på listan och fick ta det som blev över. Kan inte låta bli att undra om det är de som anser sig överst på listan är de som är mest högljudda idag över det nya semestersy­stemet?

Protestera gärna mot era övriga arbetsvill­kor om det behövs men sluta gnäll på semesterpe­rioderna. Tänk att vi bor i ett land där vi som arbetstaga­re har rätt till fem nya veckor varje år! Anette Ericson

 ?? BILD: MARTINA HOLMBERG/TT/ARKIV ?? Hur många är inte de föräldrar som sprider ut semestern på olika perioder över sina barns sommarlov, allt för att de inte ska behöva gå till förskola eller fritids? undrar insändarsk­ribenten.
BILD: MARTINA HOLMBERG/TT/ARKIV Hur många är inte de föräldrar som sprider ut semestern på olika perioder över sina barns sommarlov, allt för att de inte ska behöva gå till förskola eller fritids? undrar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden