Hallands Nyheter

Framtiden för Karl Gustavs idrottshal­l hänger på bidrag

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Karl Gustav BK står med en hall som Varbergs kommun inte vill ta emot som gåva. Nu vill man försöka driva den själv – med hjälp av bidrag.

– Den bör vara kvar. Även om det inte är jättehög beläggning så gör den sin tjänst i den här delen av kommunen, säger Ove Andersson, ordförande i Karl Gustav BK.

Det har varit många turer kring idrottshal­len i Karl Gustav. Vid KSAU den 24 januari gick politikern­a på Varbergsal­liansens förslag, tre röster mot två – att kommunen inte tänker ta emot hallen som gåva från bollklubbe­n.

– Den stora punkten, vem som äger huset, det anses nu vara utrett. Och det är bollklubbe­n. Arrende har man inte på hus, utan på mark, sa Ann-charlotte Stenkil (M), kommunstyr­elsens ordförande då.

Därmed lämnade man över ansvaret till klubben att hitta en lösning. Ove Andersson är ordförande i Karl Gustav BK och har haft ett möte med kultur- och fritidsför­valtningen. Närvarade gjorde bland annat avdelnings­chef Mari Hagborg-lorentzon och markförval­tare Leif Andersson.

– Vi hade ett konstrukti­vt och bra möte. Det är långt kvar än. Vi hoppas kunna få pengar, om det är så att vi ska kunna driva den själva, säger Ove Andersson.

Han hänvisar till ett gammal beslut i kommunfull­mäktige där man fått 150 000 kronor om året. Det var i samma veva som när skolan i Karl Gustav lades ner.

– Vi får se hur vi ska lösa det. Vi skulle behöva ha mer, politikern­a bör ta sitt ansvar. Det är den hallen som finns i den här delen av kommunen och i Veddige eller Rolfstorp finns inga tider, säger Ove Andersson.

Om ungdomar skulle råka få en tid i Veddige klockan nio – då är de hemma elva.

– Det är ohållbart! menar Ove Andersson.

Det finns idag inga planer på att hitta en köpare.

– Det finns ingen som är intressera­d att driva den som idrottshal­l då. Det som är det viktiga är att hallen ska vara till för idrott och att den finns kvar. Hoppas kommunen stöttar oss ekonomiskt så löser vi det, säger Ove och fortsätter:

– Hallen börjar bli gammal och det behövs underhåll. Men det går inte att söka varje gång det går sönder en dusch utan det måste finnas en kassa.

Ove Andersson uppfattade det som att Leif Andersson och Marie

BILD: MATTIAS NILSSON

Hagborg-lorentzon inte heller vill att hallen ska lägga ner.

– De var positiva. Men det är ju politikern­a som styr om vi ska få medel att driva hallen vidare, säger Ove.

Uthyrnings­graden har legat på sju procent och det anser kommunen är för lågt.

– Vi får försöka få den mer uthyrd, men det är ju ingen hall i Varbergs kommun som går runt, säger Andersson och avslutar:

– Vi kämpar på och försöker få pengar så vi kan driva den vidare. Det är inte helt dött.

” Vi skulle behöva ha mer, politikern­a bör ta sitt ansvar.

 ?? ?? Ove Andersson och Jan Andersson kämpar för att idrottshal­len i Karl Gustav ska få finnas kvar.
Ove Andersson och Jan Andersson kämpar för att idrottshal­len i Karl Gustav ska få finnas kvar.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden