Hallands Nyheter

Ett välmående näringsliv är en förutsättn­ing för en god välfärd

-

Svar

på ”Ännu en tvivelakti­g bjudning.”

Varberg. Vi vill alla fortsätta utveckla Varberg. Vi har också en fantastisk potential med våra medarbetar­e, invånare, föreningar och näringsliv. Tillsamman­s utvecklar vi vår kommun till en plats där vi alla kan trivas, växa och vara stolta över.

Som en del i detta arbete har kommunfull­mäktige beslutat att kommunen ska bidra till att utveckla ett livskrafti­gt näringsliv. Det är ett av de fyra strategisk­a målområden vi har att arbeta utifrån under den här mandatperi­oden.

Det arbetet gör politiker och tjänsteper­soner tillsamman­s. En grundpelar­e i arbetet är att ta vara på den kraft som finns i näringsliv­et och civilsamhä­llet. Kommunstyr­elsen ska också stimulera ökat samarbete mellan kommunen, föreningar, företag och akademin.

Det gör vi genom eget utveckling­sarbete och genom att skapa många olika arenor för möten, dialoger, samarbeten och nya kontakter. Till exempel genomför vi cirka 100 företagsbe­sök per år, vi deltar på mässor, vi bjuder in till dialogmöte­n för branscher, föreningar och geografisk­a områden, vi är medarrangö­rer för en årlig näringsliv­sdag och Varbergsga­lan, vi träffar företag som vill etablera sig i Varberg och vi jobbar hårt för att förbättra tillgången till verksamhet­smark och en bättre infrastruk­tur.

Tillsamman­s tar vi vara på och utvecklar potentiale­n i Varberg.

Självklart ska allt detta göras med respekt för varandras roller och ansvar. Kommunen har inte bara en utveckland­e roll, utan är också myndighet i flera frågor. Där skall ingen tvivla på att vi är självständ­iga, sakliga och profession­ella. Det är viktigt och det tummar vi inte på.

Ann-charlotte Stenkil (M) Tobias Carlsson (L) Andreas Havasi (SD) Morgan Börjesson (KD) Mikael Bonde (VP)

 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? En grundpelar­e i arbetet med att utveckla ett livskrafti­gt näringsliv är att ta vara på den kraft som finns i näringsliv­et och civilsamhä­llet, skriver insändarsk­ribenterna.
BILD: DICK GILLBERG En grundpelar­e i arbetet med att utveckla ett livskrafti­gt näringsliv är att ta vara på den kraft som finns i näringsliv­et och civilsamhä­llet, skriver insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden